Christiansborg sender 61 millioner til transportknudepunkt

Foto: ADP A/S
Foto: ADP A/S

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Skagen Havn
Nordjysk erhvervsfisker fanger rødhaj med fiskestang
Foto- Asger Thielsen
Skyder med skarpt mod Rasmus Prehn - Savner velfærd til fisk
147 NORDSØEN
Skønne foto: 147 NORDSØEN i daglige prøvesejladser
Torm køber ejerandel i scrubberproducenten ME Production
Torm køber ejerandel i scrubberproducenten ME Production
 Unsplash
Voldsom video: Over 10.000 tons døde fisk i stor europæisk flod

Torsdag meldte Transportministeriet ud, at man har afsat i alt 61 millioner kroner til en ombygning af Afkørsel 61 ved Taulov. Pengene kommer fra en pulje på 3,5 milliarder kroner, der skal bruges på projekter, der binder land og by tættere sammen.

Fredericia- og Taulovområdet har i de senere år konstant bevæget sig i en positiv udvikling mod at blive et centralt transport- og logistikknudepunkt i Danmark. Fredericia og Taulov er et multimodalt knudepunkt, hvor samarbejdet mellem havn, kombiterminal, containerterminal og internationale speditører udgør fremtidens transportklynge i Danmark.

Området er udviklet kraftigt i de senere år, og derfor er det meget positivt, at der afsættes midler til at afhjælpe den trafikale trængsel i området, så Fredericia- og Taulovområdet fortsat kan udvikle sig som et multimodalt knudepunkt, hvor koblingen af transportformerne spiller en væsentlig rolle i at skabe en grønnere transportsektor. Ombygning af Afkørsel 61 vil sikre kapaciteten på vejnettet til gavn for de mange virksomheder, der er afhængige af en velfungerende transport og logistik og samtidig give en sikker og fleksibel trafikafvikling.

”Med udviklingen af Taulov Dry Port gennem de senere år har ADP og Fredericia Havn etableret en førerposition inden for multimodal transport, hvor sø møder vej og jernbane. Vi forventer, at den positive udvikling i området vil fortsætte, fordi virksomhedernes efterspørgsel efter klimavenlig transport og en optimeret logistik skubber væksten og godset i vores retning. Derfor er det afgørende, at kapaciteten på den tilsluttende infrastruktur følger med udviklingen, så der ikke opstår flaskehalse. Så det er en meget positiv nyhed for vores kunder,” lyder det fra direktør i ADP A/S, Rune D. Rasmussen.

Også i Danske Havne, som er brancheorganisation for de danske erhvervshavne, bliver nyheden taget positivt imod.

”Mere end 70 pct. af dansk import kommer ind gennem havnene, og derfor har vi i Danske Havnes udspil om fremtidens infrastruktur fokuseret benhårdt på, at der etableres gode tidssvarende forbindelser mellem havnene og deres opland, så vi har de bedste muligheder for at fremme gods på sø. Derfor glæder jeg mig meget over, at der nu er afsat midler til at lette trafikken omkring Taulov. Dermed får endnu en havn god baglandsinfrastruktur, som er afgørende for klimavenlig transport på sø,” siger direktør i Danske Havne, Tine Kirk.

Puljen på de 3.5 milliarder kroner er en del af Infrastrukturaftalen, som blev indgået i sommeren 2021 og som udmøntes frem mod 2035.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Foto Skagen Havn
Nordjysk erhvervsfisker fanger rødhaj med fiskestang
147 NORDSØEN
Skønne foto: 147 NORDSØEN i daglige prøvesejladser
Fødevare- og fiskeriminister Rasmus Prehn til højre, og EU's miljøkommissær Virginijus Sinkevičius til venstre, under et besøg på et dansk fiskerifartøj
Går efter hollændere - Minister vil hæve bødestraffen og konfiskere udstyr
 Unsplash
Voldsom video: Over 10.000 tons døde fisk i stor europæisk flod
Foto Blue Water Shipping
Kom med til kæmpe jubilæumsfest, når Blue Water fylder 50

Relaterede artikler