Danmark vært for international skibsteknisk konference i 2022

World Maritime Technology Conference - Danske Rederier

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

gitte henning ny
Storfisker sælger alle sine kvoter - "Jeg er træt af politisk hetz"
Esbern-Snare
Debat: Hjælper det overhovedet at have Esbern Snare i Guineabugten?
Her ses en almindelig næbhval
Sjælden næbhval i Kolding Fjord er med stor sandsynlighed død
MS Estonia. Foto Valitsus
I dag indledes ny Estonia-retssag: Anklaget for at forstyrre gravfreden
Foto Læsøfærgen
Læsø skal have nybygget dansk-norsk færge

World Maritime Technology Conference afholdes for syvende gang i København den 26. til 28. april 2022. Det er en af de vigtigste globale konferencer inden for maritim teknologi. Danske Rederier arrangerer samtidig sideevent.

World Maritime Technology Conference (WMTC) afholdes hvert tredje år og samler en global maritim branche om teknologiske løsninger – denne gang med særligt fokus på klimaløsninger.

Skibsfartsindustrien står over for en lang række udfordringer, og nye teknologiske løsninger er svaret på mange af branchens største udfordringer såsom bæredygtige drivmidler samt bekæmpelse af forurening og cyberangreb.

Danske Rederier er med i planlægningsgruppen og arrangerer også en sideevent i samarbejde med Maersk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping.

”Vi ser tydeligt, hvordan shippingbranchen i stigende grad forpligter sig til at være en del af løsningen på de globale klimaudfordringer med klare visioner og mål. Det er afgørende, at dette engagement omsættes i konkrete projekter og tiltag, der kan demonstrere fremtidens løsninger, og som kan hjælpe os til at accelerere og skalere den grønne omstilling. Det kræver modige frontløbere på tværs af industrien og det politiske niveau, der er villige til at tage ansvar og handle, og her kan resten af verden lade sig inspirere af det, der sker i Danmark,” lyder det fra administrerende direktør i Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping, Bo Cerup-Simonsen.

Eventen vil synliggøre Danmark som frontrunner, når vi taler om konkrete løsninger på klimakrisen, herunder de nyeste forskningsresultater, hvordan digitalisering styrker C02-reduktion, og hvordan Danmark er i front i forhold til offshore havvind, fangst og transport af CO2 samt nye brændstoffer.

”Vi er i gang med en grøn omstilling af skibsfarten, og vi er snublende nær de første større kommercielle nulemissionsskibe. Shippingbranchen kan være en af nøglerne til væsentlige CO2-reduktioner i det globale regnskab, og vi står midt i en vanvittig spændende tid, hvor projekter skyder op som paddehatte. Jeg ser frem til at samle nogle af de skarpeste folk inden for både shipping og grøn teknologi til foråret, og jeg glæder mig til, at verden på nærmeste hold skal opleve, hvad vi kan i Danmark,” siger Anne H. Steffensen, administrerende direktør i Danske Rederier.

Anne H. Steffensen er moderator, og der vil være oplæg fra:

  • Claus W Graugaard, Head of Onboard Vessel Solutions, Maersk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping
  • Søren Meyer, adm. direktør for ZeroNorth
  • Kristoffer Böttzauw, direktør i Energistyrelsen

WMTC-konferencen, der arrangeres af Skibsteknisk Selskab i samarbejde med klyngeorganisationen MARLOG, samler verdens førende maritime virksomheder, organisationer, myndigheder og forskere. Danish Maritime Fair er del af konferencen og bliver et udstillingsvindue for blandt andet danske maritime virksomheder. I messen og konferencen deltager cirka 3.000 fagfolk fra verdens maritime industri, herunder skibsarkitekter, marineingeniører, skibsdesignere, skibsbyggere og rederier m.fl.

Et studenterprogram giver nationale såvel som internationale studerende mulighed for at deltage og præsentere deres arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Fregatten Niels Juel Foto Iben Valery : Forsvaret
Forsvaret rykkede ud - Fem personer reddet ud af nødstedt coaster
Peter Willemoes
Mystisk: Dansk fregat skulle være i Østersøen - dukket op i Korsør
Patruljefartøjet Diana i Ebeltoft Vig
Russiske krigsskibe eskorteret ud af dansk farvand
Screenshot 2022-01-16 at 21.00
Se videoen: Sådan ser det ud, når trawlere møde en tsunami
Aura Seaways
Skøn video: Her anløber ny DFDS-færge sin hjemhavn

Relaterede artikler