Dansk virksomhed deltager i stort kystsikringsprojekt i Egypten

Dansk virksomhed deltager i stort kystsikringsprojekt i Egypten

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Esbern-Snare
Debat: Hjælper det overhovedet at have Esbern Snare i Guineabugten?
Her ses en almindelig næbhval
Sjælden næbhval i Kolding Fjord er med stor sandsynlighed død
MS Estonia. Foto Valitsus
I dag indledes ny Estonia-retssag: Anklaget for at forstyrre gravfreden
Foto Læsøfærgen
Læsø skal have nybygget dansk-norsk færge
Foto Twitter US Coast Guard
Tragisk: 39 mennesker frygtes omkommet ud for Florida

Dansk virksomhed deltager i stort kystsikringsprojekt i Egypten

Den egyptiske regering har hyret den danske rådgivervirksomhed Niras til at deltage i et stort klimatilpasningsprojekt til i alt 105 millioner dollar. Projektet skal beskytte Egyptens 1.000 kilometer lange Middelhavskyst og det vidtstrakte Nildelta mod oversvømmelser.

Egyptens middelhavskyst og det vidstrakte Nildelta er under stærkt pres på grund af klimaændringer, der medfører erosion af kysten og øget risiko for oversvømmelse af deltaet. Derfor har den egyptiske regering med støtte af FN’s Grønne Klimafond og UNDP iværksat et klimasikrings- og kystbeskyttelsesprojekt til over 100 millioner dollar.

I tæt konkurrence med de største rådgiver på verdensplan er danske Niras blevet hyret til projektet Enhancing Climate Change Adaptation in the North Coast and Nile Delta Regions in Egypt Project (ECCADP).

“Egyptens middelhavskyst trues af erosion, fordi den ikke længere modtager de nødvendige aflejringer af de sedimenter fra Nilen, der tidligere styrkede og beskyttede kysten. Den stigende vandstand i Middelhavet medfører også øget indtrængning af saltvand i grundvandet, der flere steder bruges til vanding i landbruget. Sammen med risikoen for oversvømmelser af havvand, så kan landbrugsjorden ved middelhavskysten og i Nildeltaet blive alvorligt påvirket. Det kan true Egyptens fødevaresikkerhed, og det kan få alvorlige socioøkonomiske konsekvenser for millioner af mennesker,” forklarer Niras’ projektleder Jan Dietrich, der efter adskillige års arbejde i Egypten har indgående kendskab til de lokale forhold.

Til at gennemføre opgaven har Niras indgået aftale med danske DHI Group om at assistere med at foretage risikoanalyser af oversvømmelser og kysterosion samt udvikle et varslings system. Desuden er det aftalt med det hollandske Wageningen Universitet at vurdere risikoen for at salt havvand trænger ind i deltaet og ødelægger landbruget, og endelig skal den egyptiske rådgiver EcoConServ analysere de institutionelle og lovgivningsmæssige rammer for at indføre integreret planlægning og forvaltning af kyst zonen.

Med en succesfuld gennemførelse af dette projekt placerer Niras sig i den absolutte top indenfor rådgivning om klimatilpasset integreret kystzone forvaltning på verdensplan, parat til at tage fat i de mange store projekter, som forventes udbudt i fremtiden.

The post Dansk virksomhed deltager i stort kystsikringsprojekt i Egypten first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

Fregatten Niels Juel Foto Iben Valery : Forsvaret
Forsvaret rykkede ud - Fem personer reddet ud af nødstedt coaster
Peter Willemoes
Mystisk: Dansk fregat skulle være i Østersøen - dukket op i Korsør
Patruljefartøjet Diana i Ebeltoft Vig
Russiske krigsskibe eskorteret ud af dansk farvand
Screenshot 2022-01-16 at 21.00
Se videoen: Sådan ser det ud, når trawlere møde en tsunami
Aura Seaways
Skøn video: Her anløber ny DFDS-færge sin hjemhavn

Relaterede artikler