Fremtiden for Grønlandstrafikken i Aalborg er lagt fast

Foto: Port of Aalborg
Foto: Port of Aalborg

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Esbern-Snare
Debat: Hjælper det overhovedet at have Esbern Snare i Guineabugten?
Her ses en almindelig næbhval
Sjælden næbhval i Kolding Fjord er med stor sandsynlighed død
MS Estonia. Foto Valitsus
I dag indledes ny Estonia-retssag: Anklaget for at forstyrre gravfreden
Foto Læsøfærgen
Læsø skal have nybygget dansk-norsk færge
Foto Twitter US Coast Guard
Tragisk: 39 mennesker frygtes omkommet ud for Florida

Royal Arctic Line og Port of Aalborg har i flere år forhandlet omkring et eventuelt fortsat samarbejde efter basishavnaftalens ophør i udgangen af 2022, og fremtiden er nu afklaret; Royal Arctic Line lukker containerterminal, pakhus og værksted ned i Aalborg.

Fremtiden for Grønlandstrafikken efter basishavnaftalens ophør den 31. december 2022 har længe været uvis. Royal Arctic Line og Port of Aalborg har ligget i forhandlinger, siden Royal Arctic Line i 2016 meddelte, at de ved basishavnaftalens ophør vil benytte Aarhus havn til alle containeraktiviteter fremadrettet, og nu er der så langt om længe kommet afklaring.

“Den nuværende basishavnaftale udløber ved udgangen af 2022, og det er definitivt. Vi har haft et godt og langt samarbejde med Royal Arctic Line. Aalborg har været basishavn for Grønlandstrafikken i 50 år, og man er altid ærgerlig, når en æra slutter. Men når en dør lukkes, åbnes en ny, og dén dør har vi tænkt os at gå indad,” siger administrerende direktør hos Port of Aalborg, Claus Holstein.

Den nordjyske havn er derfor i færd med at gøre klar til afvikling af basishavnaftalen og lægge planer for fremtiden.

“Vi har længe forberedt os på Royal Arctic Lines mulige exit fra terminalen, så vi er langt i planlægningen. Containerterminalen skal ændres fra dedikeret basishavn for Grønlandstrafikken til regional containerterminal, der kan betjene og styrke samarbejdet med de nordjyske virksomheder – eksisterende kunder såvel som nye,” siger han.

Port of Aalborg vurderer, at der er et stort kundegrundlag og tilstrækkelig efterspørgsel til at drive en containerterminal i Aalborg – dog i et nyt setup.

“Leveringssikkerhed imod Grønland vil ikke længere være førsteprioritet. Fremover vil konkurrence, vækst, fleksibilitet og kundetilpassede løsninger være de nøglebegreber, der skal kendetegne den nye containerterminal og måden, hvorpå vores kunder betjenes,” lyder det fra Claus Holstein

“Det skal dog ikke misforstås som, at vi lader nogen i stikken. Vi vil fokusere på at støtte de kunder, der fortsat ønsker at benytte Aalborg i deres logistikløsninger i handlen med Grønland og Nordatlanten. En vigtig del af driften af den nye terminal er derfor at se på, hvordan vi kan lave de bedste logistikløsninger og det bedste produkt til de nordjyske virksomheder, der handler med Grønland og Nordatlanten,” siger han.

Blandt andet har Port of Aalborg de senere år udvidet infrastrukturen omkring containerterminalen betragteligt. Jernbanefaciliteterne er blevet udbygget over flere etaper, den første kajudvidelse i 30 år er i gang, og en kæmpe udvidelse af Nordjysk Transportcenter på 150.000 kvadratmeter er på trapperne.

Læs også: Royal Arctic Line gør klar til massive afskedigelser

“Vi er overbeviste om, at vi med ændret fokus og udvikling af containerterminalens drift både kvantitativt og kvalitativt kan være med til at skabe udviklingsmuligheder for virksomhederne i Aalborg og i resten af Nordjylland,” siger Claus Holstein.

Hos Port of Aalborg vil 2022 blive præget af udvikling af det nye setup, så man om godt et år er klar til at tage hul på fremtiden for containerterminalen og den fortsatte samhandel med både danske og nordatlantiske virksomheder, når basishavnaftalen ophører.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Fregatten Niels Juel Foto Iben Valery : Forsvaret
Forsvaret rykkede ud - Fem personer reddet ud af nødstedt coaster
Peter Willemoes
Mystisk: Dansk fregat skulle være i Østersøen - dukket op i Korsør
Patruljefartøjet Diana i Ebeltoft Vig
Russiske krigsskibe eskorteret ud af dansk farvand
Screenshot 2022-01-16 at 21.00
Se videoen: Sådan ser det ud, når trawlere møde en tsunami
Aura Seaways
Skøn video: Her anløber ny DFDS-færge sin hjemhavn

Relaterede artikler