Skandalen fortsætter – Storstrømsbroen forsinkes igen

Skandalen fortsætter – Storstrømsbroen forsinkes igen

Åbningen af Danmarks tredje største bro bliver nok engang udskudt.

Publisert Sist oppdatert
Skandalen fortsætter – Storstrømsbroen forsinkes igen

Danmarks tredje største bro, Storstrømsbroen, er endnu engang ramt af forsinkelser. Det oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Efter en uvildig tredjepartsvurdering af tidsplanen lavet af Vejdirektoratet, er forventningen, at broen først at kan åbne for biltrafikken i slutningen af 2025. Samtidig bliver den forventede åbning af jernbaneforbindelsen udskudt fra 2026 til tidligst første kvartal af 2027.

“Det er enormt ærgerligt, at det forventede åbningsår for færdiggørelse af byggeriet af Storstrømsbroen udskydes igen. Fremadrettet er det afgørende, at alle samarbejder med formålet at få færdiggjort byggeriet hurtigst muligt,” siger transportminister Benny Engelbrecht.

Allerede i maj i år blev en revideret tidsplan for byggeriet af den nye Storstrømsbro meldt ud, hvor det fremgik, at Vejdirektoratet vurderede, at vejforbindelsen kunne åbne for trafik i 2. halvår 2024, mens baneforbindelsen tidligst kunne åbne fra 2026.

Siden har projektets entreprenør, SBJV, meddelt, at man fastholder forventet åbningsår for vejforbindelsen i 2024, men på baggrund af en uvildig undersøgelse af tidsplanen og Vejdirektoratets erfaringer med entreprenørens hidtidige fremdrift har de altså valgt at indregne en buffer i forhold til SBJV’s tidsplan.

Den gamle bros tilstand overvåges tæt, og det er Vejdirektoratets vurdering, at vejtrafikken kan opretholdes minimum til og med 2025.

Det er Banedanmarks umiddelbare vurdering, at togtrafikken kan køre over den gamle bro til første kvartal 2027.

The post Skandalen fortsætter – Storstrømsbroen forsinkes igen first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS