Rederi genindfører tiltag – Særligt sårbare kan blive i bilen

Rederi genindfører tiltag – Særligt sårbare kan blive i bilen

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Esbern-Snare
Debat: Hjælper det overhovedet at have Esbern Snare i Guineabugten?
Her ses en almindelig næbhval
Sjælden næbhval i Kolding Fjord er med stor sandsynlighed død
MS Estonia. Foto Valitsus
I dag indledes ny Estonia-retssag: Anklaget for at forstyrre gravfreden
Foto Læsøfærgen
Læsø skal have nybygget dansk-norsk færge
Foto Twitter US Coast Guard
Tragisk: 39 mennesker frygtes omkommet ud for Florida

Rederi genindfører tiltag – Særligt sårbare kan blive i bilen

Den udbredte coronasmitte i samfundet får nu Molslinjen til hen over julen at genindføre muligheden for, at særligt sårbare rejsende kan blive i deres bil på vogndækket på overfarten.

Særligt sårbare rejsende får hen over julen igen mulighed for at blive i deres bil på overfarten med Molslinjens færger.

Med ganske få rejsedage i årets juletrafik og udsigt til stor travlhed på Molslinjens færger er det besluttet igen at benytte sig af den dispensation, som Søfartsstyrelsen har givet til ophold på vogndækket, som normalt ikke er tilladt.

Ordningen gælder for alle Molslinjens færgeruter på nær ruten mellem Rønne og Køge og Rønne og Sassnitz, hvor sejltiden er for lang til ophold på vogndækket. Der laves heller ikke pladser på vogndækket på hurtigfærgen Max, som sejler på Kattegat i julen. Der kommer heller ingen pladser på vogndækket på juleafgange med færgen Hammershus den 23. december på Bornholm.

”Der er mange gode grunde til, at ophold på vogndækket ikke er tilladt, men som smittesituationen er lige nu, må vi blot konstatere, at mange særligt sårbare kan risikere ikke at kunne rejse i julen, hvis vi ikke laver en undtagelse. Derfor åbner vi nu igen for muligheden,” forklarer Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Ordningen med at blive på vogndækket blev indført i pandemiens begyndelse, hvor danskerne endnu ikke var vaccinerede, forklarer Jesper Skovgaard.

”Vi oplevede, at mange bookede plads på vogndækket, selv om de ikke var i en særlig sårbar situation. Flere forlod bilen for alligevel at gå i passagerområdet for at købe mad eller kaffe, og det gav en række uheldige konfrontationer, som vi meget gerne vil undgå,” siger han.

Jesper Skovgaard opfordrer derfor indtrængende til, at det kun er særligt sårbare, som booker plads på vogndækket, så det stærkt begrænsede antal pladser går til dem, som rent faktisk har behov for at rejse isoleret. Med en plads på vogndækket er det ikke tilladt at forlade bilen på turen.

Særligt sårbare skal ringe ind til Molslinjens kundecentre og få tilføjet deres ophold på vogndækket til deres billet. Uden forudgående reservation eller senest en tilladelse i check-in er det ikke muligt at blive i bilen, og check-in skal være senest 30 minutter før afgang.

Ordningen kommer til at løbe fra den 21. december og hen over nytåret til og med søndag den 2. januar 2022.

The post Rederi genindfører tiltag – Særligt sårbare kan blive i bilen first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

Fregatten Niels Juel Foto Iben Valery : Forsvaret
Forsvaret rykkede ud - Fem personer reddet ud af nødstedt coaster
Peter Willemoes
Mystisk: Dansk fregat skulle være i Østersøen - dukket op i Korsør
Patruljefartøjet Diana i Ebeltoft Vig
Russiske krigsskibe eskorteret ud af dansk farvand
Screenshot 2022-01-16 at 21.00
Se videoen: Sådan ser det ud, når trawlere møde en tsunami
Aura Seaways
Skøn video: Her anløber ny DFDS-færge sin hjemhavn

Relaterede artikler