Regeringsudspil matcher Trekantområdets grønne vision

Fredericia Havn. Foto: ADP A/S
Fredericia Havn. Foto: ADP A/S

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Esbern-Snare
Debat: Hjælper det overhovedet at have Esbern Snare i Guineabugten?
Her ses en almindelig næbhval
Sjælden næbhval i Kolding Fjord er med stor sandsynlighed død
MS Estonia. Foto Valitsus
I dag indledes ny Estonia-retssag: Anklaget for at forstyrre gravfreden
gitte henning ny
Storfisker sælger alle sine kvoter - "Jeg er træt af politisk hetz"
Foto Læsøfærgen
Læsø skal have nybygget dansk-norsk færge

Regeringen præsenterede i sidste uge et nyt og ambitiøst udspil på Power-to-X-området, som matcher storskala visionen på klima og energi i Trekantområdet, hvor visionen er at gøre Trekantområdet til et nordeuropæisk centrum for produktion af grønne brændstoffer til den tunge transport.

Sydjylland har et stort potentiale til at kunne producere grønne brændstoffer, det anerkender regeringen i det nye Power-to-X-udspil, hvor regeringen vil kickstarte udviklingen af brændstoffer med milliardstøtte.

Regeringen vil med et nyt udspil sætte skub i produktion og forbrug af grønne brændstoffer, som kan bruges til skibsmotorer, lastbiler, fly og i industrien og ikke mindst til eksport. Borgmester i Fredericia Kommune og næstformand for bestyrelsen i Triangle Energy Alliance Steen Wrist hilsner regeringens udspil velkommen.

“Det er gode nyheder for Trekantområdet, der viser, at regeringen har lyttet til vores vision og ideer. Trekantområdet er det eneste rigtige sted at placere fremtidens knudepunkt for grønne brændstoffer, fordi energi-, forsynings- og transportinfrastrukturen findes i området. Derudover har vi Danmarks største multimodale område med Taulov Dry Port, lufthavn, havn og raffinaderi, samt en klynge af Danmarks største virksomheder inden for energi, forsyning, transport og logistik samt forskning,” lyder det fra borgmesteren,

“Vi er allerede i gang med udviklingen med en lang række vigtige, dedikerede aktører med en stor knowhow indenfor teknologien, der giver os unikke muligheder for at sætte fart på den grønne omstilling. Vi arbejder intenst på opgaven, og perspektiverne for fremtiden ser meget positive ud,” siger Steen Wrist, der bakkes op af en af de store virksomheder, der netop arbejder med en stor transformation, Crossbridge Energy A/S.

“Vi føler en enorm stolthed ved at kunne tage en førertrøje på i Trekantområdet, når det kommer til at arbejde med den grønne omstilling. Det gør vi ved at tænke nyt og levere et energimix, der er godt for samfundet. Opgaven er stadig at flytte mennesker og varer fra A til B, mens vi indtænker nye måder og teknologier, der gør dette bæredygtigt, derfor er det også glædeligt, at regeringen efter blandt andet at have besøgt os nu investerer i området,” siger administrerende direktør fra Crossbridge Energy A/S, Finn Schousboe.

Som Danmarks multimodale knudepunkt har man med havneselskabet ADP A/S i spidsen leveret en større klimafokuseret indsats på at bringe varer fra vej til bane og vand, via et multimodalt setup, hvor flere produkter flyttes til bane og hav, og netop regeringens mål om grønne brændstoffer hilses velkommen.

“Vi har allerede taget mange initiativer til den grønne omstilling i form af vores satsning på det multimodale område ved at flytte mere trafik væk fra vej til bane og skib i stedet. Vi er lige nu i en proces, hvor vi sammen med de store aktører inden for energi og forsyning i Trekantområdet ser på mulighederne for at videreudvikle en sammenhængende infrastruktur- og logistikmodel til fremtidens grønne brændstoffer. Power-to-X-teknologien er et banebrydende skridt mod en grønnere verden indenfor vores branche, derfor er det på et strategisk niveau vigtigt. Regeringsudspillet er samtidig et klart mål og en ambition, som vi ved, at ministeren også arbejder med ude i verden, hvor vores kunder opererer, derfor er det et stort skridt i den rigtige retning,” siger CEO for ADP A/S, Rune D. Rasmussen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Fregatten Niels Juel Foto Iben Valery : Forsvaret
Forsvaret rykkede ud - Fem personer reddet ud af nødstedt coaster
Peter Willemoes
Mystisk: Dansk fregat skulle være i Østersøen - dukket op i Korsør
Patruljefartøjet Diana i Ebeltoft Vig
Russiske krigsskibe eskorteret ud af dansk farvand
Screenshot 2022-01-16 at 21.00
Se videoen: Sådan ser det ud, når trawlere møde en tsunami
Aura Seaways
Skøn video: Her anløber ny DFDS-færge sin hjemhavn

Relaterede artikler