Tidligere minister indstilles som ny formand for Esbjerg Havn

Esbjerg Havn. Foto: Esbjerg Kommune
Esbjerg Havn. Foto: Esbjerg Kommune

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Esbern-Snare
Debat: Hjælper det overhovedet at have Esbern Snare i Guineabugten?
Her ses en almindelig næbhval
Sjælden næbhval i Kolding Fjord er med stor sandsynlighed død
gitte henning ny
Storfisker sælger alle sine kvoter - "Jeg er træt af politisk hetz"
MS Estonia. Foto Valitsus
I dag indledes ny Estonia-retssag: Anklaget for at forstyrre gravfreden
Foto Læsøfærgen
Læsø skal have nybygget dansk-norsk færge

Bestyrelsen for Esbjerg Havn opruster med tre nye medlemmer, der skal være med til at lede havnen sikkert ind i fremtiden, hvor havnens førerposition på den grønne omstilling skal fastholdes i en tid, hvor hele Europa gør klar til en stor oprustning af vindenergi.

Esbjerg Havn er ikke kun Danmarks stærkeste spiller, når det handler om vindenergi. Havnen er også førende i hele Europa, når der skal udskibes nye havvindmøller.

Derfor har det været vigtigt for Esbjerg Kommune, som ejer af Esbjerg Havn at finde den helt rigtige afløser til formandsposten, efter den nuværende bestyrelsesformand Flemming Enevoldsen i efteråret valgte at stoppe efter 20 år på posten. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Esbjerg Kommune.

”Vi har som ejer af Esbjerg Havn en forpligtigelse til at sikre, at vi i bestyrelse og ledelse har de kompetencer, der skal til, så Esbjerg Havn er bedst muligt gearet til den store grønne omstilling, der venter i hele Europa over de næste årtier. Derfor valgte vi fra start at tage processen yderst alvorlig og hyre et eksternt rekrutteringsbureau, og jeg mener klart, Esbjerg Havn nu er klar til at tage det næste skridt i den grønne omstilling med de tre nye bestyrelsesmedlemmer, vi kan præsentere i dag,” siger Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg Kommune og næstformand i Esbjerg Havns bestyrelse.

Det første nye medlem af bestyrelsen er Søren Gade, medlem af Europa-Parlamentet og tidligere forsvarsminister, og han indstilles som ny formand for bestyrelsen.

”Vi er selvfølgelig virkelige begejstrede for, at det er lykkedes os at få en mand som Søren Gade med ind i bestyrelsen for Esbjerg Havn. Både hans europæiske netværk og tid som minister åbner rigtig mange døre for os, som vi kan bruge til at styrke Esbjerg Havn, og dermed også sikre, at vi er klar til den store oprustning, der er i gang på vindenergi-området i hele Europa,” siger Jesper Frost Rasmussen.

Udover Søren Gade, indtræder også Johnny Thomsen, der de sidste syv år har været CEO for MHI, Vestas Offshore Wind og Mads Kierkegaard, CEO for Polytech i bestyrelsen.

”Esbjerg Havn er allerede nået langt og er allerede Europas førende havn indenfor vindenergi, men vi kan ikke bare hvile på laurbærrene. Med den grønne omstilling i hele Europa er der åbnet for et nyt kæmpe stort marked, og det skal vi selvfølgelig have del i. Det kræver både en større international indsigt og de midler der er til rådighed på det europæiske marked. Med de tre nye bestyrelsesmedlemmer, har vi nu fået både kompetencerne og netværket til at tage det næste store skridt,” siger Jesper Frost Rasmussen.

Ud over de tre nye bestyrelsesmedlemmer indtræder også Diana Mose Olsen som nyt bestyrelsesmedlem. Hun er valgt for Esbjerg Byråd og overtager pladsen, når byrådsmedlem John Snedker udtræder.

Udover John Snedker forlader også administrerende direktør Finn Strøm Madsen og koncerndirektør Peter Therkelsen bestyrelsen.

Den nye bestyrelse skal officielt konstituere sig som det første i det nye år.

Her er den nye bestyrelse for Esbjerg Havn:

  • Søren Gade, medlem af Europa-Parlamentet, tidl. forsvarsminister (ny-udpeget)
  • Johnny Thomsen, sidste 7 år CEO for MHI Vestas Offshore Wind (ny-udpeget)
  • Mads Kierkegaard, CEO, Polytech (ny-udpeget)
  • John Sørensen, Global director, PTX Projects
  • Helle Vingolf, CEO, RC Plast
  • Jesper Frost Rasmussen, borgmester
  • Diana Mose Olsen, byrådsmedlem (ny-udpeget)
  • Freddy Hansen, Servicemedarbejder (medarbejderrepræsentant)
  • Jane Behrens von Qualen, HSEQ-leder (medarbejderrepræsentant)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Fregatten Niels Juel Foto Iben Valery : Forsvaret
Forsvaret rykkede ud - Fem personer reddet ud af nødstedt coaster
Peter Willemoes
Mystisk: Dansk fregat skulle være i Østersøen - dukket op i Korsør
Patruljefartøjet Diana i Ebeltoft Vig
Russiske krigsskibe eskorteret ud af dansk farvand
Screenshot 2022-01-16 at 21.00
Se videoen: Sådan ser det ud, når trawlere møde en tsunami
Aura Seaways
Skøn video: Her anløber ny DFDS-færge sin hjemhavn

Relaterede artikler