Fragtskib kapret af oprørere ud for Yemens kyst

Det saudiarabiske skib Rawabi, der i starten af måneden blev kapret af houthi-oprørere. Foto: Twitter
Det saudiarabiske skib Rawabi, der i starten af måneden blev kapret af houthi-oprørere.

Ifølge en saudiarabisk-ledet koalition har Houthi-oprørere søndag aften lokal tid kapret et fragtskib ud for Yemens kyst.

Publisert Sist oppdatert

Fragtskibet Rwabee, der sejler under Saudi-Arabiens flag, blev søndag aften lokal tid kapret af Houthi-oprørere, da skibet sejlede ud for kystbyen Hodeidah i Yemen i Det Røde Hav.

Det oplyser den saudisk ledede koalition, der forsøger at bekæmpe oprørerne i det mellemøstlige land.

Skibet er ifølge koalitionen lastet med medicin og andre forsyninger til et hospital på øen Socotra, og sauderne truer med at ty til magtanvendelse, hvis ikke kaprerne frigiver skibet og dens besætning omgående.

I en erklæring fra Houthi-styrkerne bekræfter de at have erobret et fartøj, men her forlyder det dog, at der er tale om et militært fragtskib, som er lastet med våben. Ifølge Houthierne kaprede de skibet, efter det kom ind på Yemens territorium uden tilladelse.

Houthierne, der får opbakning fra Iran, har siden 2014 kæmpet mod Yemens FN-anerkendte regering, hvor en saudi-arabisk ledet koalition siden 2015 har forsøgt at hjælpe regeringen med at bekæmpe Houthierne ved blandt andet at bombe landet. Hidtil er titusindvis af mennesker døde i konflikten, som FN har kaldt for verdens værste humanitære krise.

Opdatering: Skibets havn har tidligere været stavet Rawabi, som kan forveksles med skibet Rawabi 26. Dette er ikke samme skib, som er blevet kapret. Vi beklager fejlen.

Powered by Labrador CMS