Nu har Fiskernes Fiskesortering overtaget fiskeauktionen i Hirtshals

Foto: Hirtshals Havn
Foto: Hirtshals Havn

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Esbern-Snare
Debat: Hjælper det overhovedet at have Esbern Snare i Guineabugten?
gitte henning ny
Storfisker sælger alle sine kvoter - "Jeg er træt af politisk hetz"
Her ses en almindelig næbhval
Sjælden næbhval i Kolding Fjord er med stor sandsynlighed død
MS Estonia. Foto Valitsus
I dag indledes ny Estonia-retssag: Anklaget for at forstyrre gravfreden
Foto Læsøfærgen
Læsø skal have nybygget dansk-norsk færge

Fiskernes Fiskesortering har per 1. januar overtage fiskeauktionen i Hirtshals.

Efter ønske fra Fiskernes Fiskesortering har parterne igennem længere tid drøftet forskellige muligheder for en sammenlægning, og dette er mundet ud i, at Fiskeauktion Nord i november solgte sine aktiviteter i Hirtshals til Fiskernes Fiskesortering.

Baggrunden for overtagelsen af fiskeauktionen er, at Fiskernes Fiskesortering ønsker at have maksimal indflydelse på alle de direkte faktorer som vedrører landing og afregning af fisk, således at man på omkostningssiden stiller fiskerne bedst muligt.

“Der stilles med de udfordringer fiskeriet står overfor i fremtiden højere og højere krav om fokus på service, drift og omkostninger. Derfor henvendte vi os i foråret (2021, red.) til Fiskeauktion Nord, så vi kunne få en snak om de fremtidige muligheder for et øget samarbejde. Her opstod tanken om at indlemme fiskeauktionen i Hirtshals under Fiskernes Fiskesorterings aktiviteter. Sammenlægningen sker således primært for at skabe så gunstige vilkår som muligt – dette være sig både søpakket fisk, men også fisk til sortering hos Fiskernes Fiskesortering,” siger Finn Møller, Direktør ved Fiskernes Fiskesortering.

Fiskeauktion Nord har indtil nu drevet fiskeauktionerne i både Hirtshals og Strandby. Selskabet blev stiftet for 5 år siden, hvor man lagde de to fiskeauktioner sammen for at få nogle stordriftsfordele såsom fælles administration og samtidig få foretaget et glidende generationsskifte.

“Når der er et ønske fra en fiskerejet virksomhed i Hirtshals om at drive auktionen selv, så synes jeg, at det vil være det rigtige for Hirtshals at gøre, og det vil vi ikke stille os i vejen for. Vi er rigtigt glad for det gode samarbejde, som er mellem Hirtshals og Strandby, og der er lavet aftale om, at dette fremadrettet vil fortsætte, selvom Hirtshals-delen bliver givet tilbage til Hirtshals-fiskerne,” siger auktionsmester Jesper Kajgaard fra Fiskeauktion Nord i Strandby.

Samtidig med overtagelsen, så har den nuværende auktionsmester, Karsten B. Pedersen, efter 37 år ved Hirtshals Fiskeauktion valgt at drosle ned og hellige sig sin anden virksomhed. Han vil dog stadig være en synlig del af fiskeauktionen i Hirtshals i en periode.

Finn Møller, som i dag er direktør for Fiskernes Fiskesortering og råvareansvarlig ved fiskeauktionen, har fra januar overtaget ledelsen og driften af de to selskaber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Fregatten Niels Juel Foto Iben Valery : Forsvaret
Forsvaret rykkede ud - Fem personer reddet ud af nødstedt coaster
Peter Willemoes
Mystisk: Dansk fregat skulle være i Østersøen - dukket op i Korsør
Patruljefartøjet Diana i Ebeltoft Vig
Russiske krigsskibe eskorteret ud af dansk farvand
Screenshot 2022-01-16 at 21.00
Se videoen: Sådan ser det ud, når trawlere møde en tsunami
Aura Seaways
Skøn video: Her anløber ny DFDS-færge sin hjemhavn

Relaterede artikler