Nu har Fiskernes Fiskesortering overtaget fiskeauktionen i Hirtshals

Arkivfoto: Hirtshals Havn
Arkivfoto: Hirtshals Havn

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Poul Erik Jessen
Ud af vagten: Havnedirektør fratrådt med øjeblikkelig virkning
-zGahmtfFMgU-unsplash
Sælsikre ruser og tejner: Millioner uddelt i til investeringer i kystfiskeriet
Årets sild 1
I weekenden går det løs: Masser af debutanter i Årets Sild 2024
Politiafspaerring_foto-Rigspolitiet-768x512
Efterforskning af vestjysk kutterdrab nærmer sig afslutning
dadab74e-b475-4b18-a6b2-39dcd163ae7f
Kandidatuddannelse i fiskeri: DTU indvier nyt campus i Hirtshals

Fiskernes Fiskesortering har per 1. januar overtage fiskeauktionen i Hirtshals.

Efter ønske fra Fiskernes Fiskesortering har parterne igennem længere tid drøftet forskellige muligheder for en sammenlægning, og dette er mundet ud i, at Fiskeauktion Nord i november solgte sine aktiviteter i Hirtshals til Fiskernes Fiskesortering.

Baggrunden for overtagelsen af fiskeauktionen er, at Fiskernes Fiskesortering ønsker at have maksimal indflydelse på alle de direkte faktorer som vedrører landing og afregning af fisk, således at man på omkostningssiden stiller fiskerne bedst muligt.

“Der stilles med de udfordringer fiskeriet står overfor i fremtiden højere og højere krav om fokus på service, drift og omkostninger. Derfor henvendte vi os i foråret (2021, red.) til Fiskeauktion Nord, så vi kunne få en snak om de fremtidige muligheder for et øget samarbejde. Her opstod tanken om at indlemme fiskeauktionen i Hirtshals under Fiskernes Fiskesorterings aktiviteter. Sammenlægningen sker således primært for at skabe så gunstige vilkår som muligt – dette være sig både søpakket fisk, men også fisk til sortering hos Fiskernes Fiskesortering,” siger Finn Møller, Direktør ved Fiskernes Fiskesortering.

Fiskeauktion Nord har indtil nu drevet fiskeauktionerne i både Hirtshals og Strandby. Selskabet blev stiftet for 5 år siden, hvor man lagde de to fiskeauktioner sammen for at få nogle stordriftsfordele såsom fælles administration og samtidig få foretaget et glidende generationsskifte.

“Når der er et ønske fra en fiskerejet virksomhed i Hirtshals om at drive auktionen selv, så synes jeg, at det vil være det rigtige for Hirtshals at gøre, og det vil vi ikke stille os i vejen for. Vi er rigtigt glad for det gode samarbejde, som er mellem Hirtshals og Strandby, og der er lavet aftale om, at dette fremadrettet vil fortsætte, selvom Hirtshals-delen bliver givet tilbage til Hirtshals-fiskerne,” siger auktionsmester Jesper Kajgaard fra Fiskeauktion Nord i Strandby.

Samtidig med overtagelsen, så har den nuværende auktionsmester, Karsten B. Pedersen, efter 37 år ved Hirtshals Fiskeauktion valgt at drosle ned og hellige sig sin anden virksomhed. Han vil dog stadig være en synlig del af fiskeauktionen i Hirtshals i en periode.

Finn Møller, som i dag er direktør for Fiskernes Fiskesortering og råvareansvarlig ved fiskeauktionen, har fra januar overtaget ledelsen og driften af de to selskaber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Poul Erik Jessen
Ud af vagten: Havnedirektør fratrådt med øjeblikkelig virkning
dadab74e-b475-4b18-a6b2-39dcd163ae7f
Kandidatuddannelse i fiskeri: DTU indvier nyt campus i Hirtshals
Politiafspaerring_foto-Rigspolitiet-768x512
Efterforskning af vestjysk kutterdrab nærmer sig afslutning
Fiskeriminister Jacob Jensen V
Nu vil fiskeriministeren luge ud i regler og lovgivning for fiskerne
Billede 1-23
Månedens Skib: Atlantic Enterprise

Relaterede artikler