Tidligere minister bliver ny formand for Hanstholm Havn

Kristian Jensen. Foto: Thisted Kommune
Kristian Jensen. Foto: Thisted Kommune

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Esbern-Snare
Debat: Hjælper det overhovedet at have Esbern Snare i Guineabugten?
gitte henning ny
Storfisker sælger alle sine kvoter - "Jeg er træt af politisk hetz"
Her ses en almindelig næbhval
Sjælden næbhval i Kolding Fjord er med stor sandsynlighed død
MS Estonia. Foto Valitsus
I dag indledes ny Estonia-retssag: Anklaget for at forstyrre gravfreden
Foto Læsøfærgen
Læsø skal have nybygget dansk-norsk færge

Tidligere folketingsmedlem og venstreminister Kristian Jensen er klar som kommende formand for Hanstholm Havn.

Det bliver en kendt, politisk profil, som bliver ny formand for Hanstholm Havn. Det tidligere folketingsmedlem for Venstre Kristian Jensen er nemlig indstillet til posten. Det oplyser Thisted Kommune i en pressemeddelelse.

Med valget af Kristian Jensen får havnen en formand, der gennem 23 år i landspolitik, har samlet en bred erfaring både nationalt og internationalt.

“Vi er i mål med udvidelsen af havnen, og vi har rigtig store ambitioner for udviklingen af den. Det kræver en stærk profil som formand, og det får vi i Kristian Jensen. Så jeg er både glad og stolt over, at det er lykkedes os at få ham med ved bestyrelsesbordet,” siger borgmester i Thisted Kommune, Niels Jørgen Pedersen.

Han peger på, at den tidligere toppolitiker er den rette til at lede fiskerihavnen ind i det næste og spændende kapitel, hvor udviklingen af nye erhvervseventyr er nødvendig for fremtidens Hanstholm Havn. Den opgave er hovedpersonen mere end parat til at gå ombord i:

“Hanstholm Havn skal holde fast i at være fiskerihavn, men jeg ser samtidig en fantastisk mulighed for også at stå på andre ben. Det skal være energi og bæredygtighed, men det kan også være forædling, turisme og andre nye veje. Vi står med en kæmpe mulighed for udvikling,” siger Kristian Jensen.

Ud over sine 23 år som folkevalgt politiker på Christiansborg med både ministerposter, formands- og ordførerskaber tæller CV’et for den 50-årige Kristian Jensen en bankuddannelse og organisationsarbejde og senest posten som særlig udsending for regeringen i bestræbelserne på en plads i FN’s Sikkerhedsråd. Nu glæder han sig til at trække i arbejdstøjet for en virksomhed, der tydeligt har vist viljen til at gå nye veje.

“Jeg deler visionen om, at Hanstholm Havn skal være den første CO2-neutrale fiskerihavn i Europa. Jeg har arbejdet med bæredygtighed i mit arbejde med FN’s verdensmål, og her kan jeg videreføre det arbejde på et håndgribeligt niveau. Derudover ser jeg et stort vækstpotentiale for både udvikling og arbejdspladser i en del af Danmark, der har brug for det. Det vil jeg gerne bidrage til,” siger Kristian Jensen.

Kristian Jensen er en af fire erhvervsrepræsentanter udpeget til Hanstholm Havns bestyrelse af Thisted Kommune. Han bliver officielt valgt til posten som bestyrelsesformand på et møde i Kommunalbestyrelsen den 25. januar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Fregatten Niels Juel Foto Iben Valery : Forsvaret
Forsvaret rykkede ud - Fem personer reddet ud af nødstedt coaster
Peter Willemoes
Mystisk: Dansk fregat skulle være i Østersøen - dukket op i Korsør
Patruljefartøjet Diana i Ebeltoft Vig
Russiske krigsskibe eskorteret ud af dansk farvand
Screenshot 2022-01-16 at 21.00
Se videoen: Sådan ser det ud, når trawlere møde en tsunami
Aura Seaways
Skøn video: Her anløber ny DFDS-færge sin hjemhavn

Relaterede artikler