Netmedie dømt for injurier mod fiskerikontrollør – Fisker slipper

Foto: Fængselsforbundet
Foto: Fængselsforbundet

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Esbern-Snare
Debat: Hjælper det overhovedet at have Esbern Snare i Guineabugten?
Her ses en almindelig næbhval
Sjælden næbhval i Kolding Fjord er med stor sandsynlighed død
MS Estonia. Foto Valitsus
I dag indledes ny Estonia-retssag: Anklaget for at forstyrre gravfreden
Foto Læsøfærgen
Læsø skal have nybygget dansk-norsk færge
Foto Twitter US Coast Guard
Tragisk: 39 mennesker frygtes omkommet ud for Florida

Det var ikke i orden, da netmediet Fiskerforum.dk bragte grove beskyldninger mod fiskerikontrollør.

I begyndelsen af 2020 skrev en fisker et indlæg til Fiskerforum, hvor han fremsatte en række beskyldninger mod medarbejdere i Fiskeristyrelsen.

Fiskeren kaldte blandt andet fiskerikontrollør Thomas Hansen for vaneforbryder, voldspsykopat og påstod, at han udarbejdede falske anmeldelser.

Onsdag har Odense Byret slået fast, at beskyldningerne gik langt over stregen, og Fiskerforum.dk blev dømt skyldig og ikendt seks dagsbøder. En dom som Thomas Hansen er tilfreds med

”Det er en sejr for den gode tone i de skrivende medier. Det er trods alt en overlægger for, hvad man kan beskylde offentligt ansatte for,” siger han.

Fiskeren selv slap dog for straf. Retten mente ikke, at det var dokumenteret, at det var fiskeren, som havde sendt indlægget til Fiskerforum. Så selvom dommeren slog fast, at indlæggets indhold var ærekrænkende og strafbart, så blev han ikke dømt.

Det samme gjorde sig gældende i forhold til en kommentar på Facebook, hvor fiskeren blandt andet havde kaldt Thomas Hansen for en forbryder. Retten mente ikke det, det var bevist, at fiskeren stod bag indlægget, til trods for at fiskeren både lagde navn og foto til kommentaren, og den manglende dom ærgrer Thomas Hansen.

“Det betyder, at mine kollegaer i fremtiden fortsat risikerer, at blive hængt ud for at gøre deres arbejde. Man kan i princippet skrive hvad som helst,” siger han.

Thomas Hansen havde i første omgang bedt sin arbejdsgiver om at politianmelde fiskeren til politiet, men Fiskeristyrelsen mente ikke, at der var grundlag for at gå videre med sagen.

Den beslutning var Fængselsforbundet dog ikke enig i. Derfor valgte forbundet i marts 2020 at anmelde fiskeren for overtrædelse af straffeloven.

”Der var tale om meget grove beskyldninger direkte rettet mod vores kollega i Fiskeristyrelsen. Så grove at det ville medføre straffesag og afskedigelse, hvis beskyldningerne var sande. Det blev vi nødt til at gå videre med,” siger forbundssekretær i Fængselsforbundet René Larsen.

Knap to år senere er der nu faldet dom, og også René Larsen hilser den velkommen.

”Det er ikke i orden, når vores medlemmer bliver hængt ud på denne måde. Der må være grænser for, hvad man skal udsættes for som offentligt ansat,” lyder det fra René Larsen.

En reaktion

  1. Enhver sådan anklage må naturligvis medføre dom, når man ikke kan bevise sandheden af sine udsagn. Det siger sig selv og fremgår implicit af Grundlovens regler om ytringsfrihed. Jeg kan godt følge fiskeriinspektøren i hans skuffelse over, at den pgl. fisker ikke er dømt, men alene det publicerende medie (og dermed på sin vis enhver fisker, der bidrager økonomisk til mediet) Det er utilfredsstillende, at fiskeriinspektørens arbejdsgiver, Fiskeristyrelsen, ikke ville ammelde. Hvad Fængselsforbundet har at gøre i den sammenhæng, er uklart

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Fregatten Niels Juel Foto Iben Valery : Forsvaret
Forsvaret rykkede ud - Fem personer reddet ud af nødstedt coaster
Peter Willemoes
Mystisk: Dansk fregat skulle være i Østersøen - dukket op i Korsør
Patruljefartøjet Diana i Ebeltoft Vig
Russiske krigsskibe eskorteret ud af dansk farvand
Screenshot 2022-01-16 at 21.00
Se videoen: Sådan ser det ud, når trawlere møde en tsunami
Aura Seaways
Skøn video: Her anløber ny DFDS-færge sin hjemhavn

Relaterede artikler