Ny genbrugsplads åbner på Strandby Havn

Havnechef Christian Heidemann. Foto: Strandby Havn
Havnechef Christian Heidemann.

Snart bliver det muligt for alle virksomheder af aflevere genanvendeligt erhvervsaffald på den nye genbrugsplads på Strandby Havn.

Publisert

Strandby Havn i Nordjylland åbner inden længe en ny genbrugsplads, hvor der bliver muligt for alle virksomheder at aflevere genanvendeligt erhvervsaffald.

“Vi har i forvejen pligt til at modtage erhvervsaffald fra de fartøjer, der anløber havnen, så vi finder det naturligt at tage næste skridt og tilbyde samme mulighed for virksomhederne på havnen og i nærområdet. På den måde kan vi være med til at styrke den grønne omstilling,” siger havnechef Christian Heidemann Andersen.

Det er virksomheden Recyclepit, der har leveret projektet og udstyret til pladsen. De har specialiseret sig i at levere udstyr, der sikrer, at det indsamlede affald kan sendes til direkte til genanvendelse, og det gør pladsen unik.

“Det er visionært af Strandby Havn at bygge et anlæg med så stor fokus på affaldssortering til direkte genanvendelse, det er ikke set tidligere i Danmark,” siger Recyclepits direktør Lars Steffensen.

Erhvervsvirksomheder har pligt til at kildesortere affald, så det gør man allerede i dag. Derfor kan genbrugspladsen på Strandby Havn fungere som en selvbetjeningsløsning, hvor virksomheder kan tegne abonnement og få et adgangs- og veje kort. Herefter kan man selv veje, registrere og aflevere sit affald i de respektive containere.

Havnen har tænkt fleksibilitet for kunder ind i løsningen. Pladsen vil være åben fra klokken 7.00 om morgenen til 22.00 om aftenen, så eksempelvis håndværkere og mindre virksomheder også kan aflevere affald efter fyraften.

Genbrugspladsen på Strandby Havn indvies fredag 14. januar 2022 klokken 13.00 med tale af Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen.

Powered by Labrador CMS