Grønlandsk kystskib ramt af corona – passagerer strandet

Foto: Arctic Umiaq Line A/S / Facebook
Foto: Arctic Umiaq Line A/S / Facebook

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

gitte henning ny
Storfisker sælger alle sine kvoter - "Jeg er træt af politisk hetz"
hanstholmhavn
Stor fiskerihavn får erfarne erhvervsfolk med i bestyrelsen
Foto Blue Water Shipping
Dansk transportkoncern udvider topledelsen
Foto MARTEC 2
Årets underviser udnævnt på Martec
Foto Esbjerg Kommune
Esbjerg Havn åbner for strømforsyningen til Maersk Drilling

Det grønlandske kystskib Sarfaq Ittuk, der er drevet af Arctic Umiaq Line, er blevet ramt af corona-virus blandt skibets besætning. Derfor valgte rederiet ikke at tage nye passagerer ombord på skibet, da de fredag anløb byen Qaqortoq.

To besætningsmedlemmer ombord på Arctic Umiaq Lines kystskib Sarfaq Ittuk er blevet testet positiv for covid-19. Det oplyser rederiet i en meddelelse på facebook.

Som følge af de positive tilfælde har Arctic Umiaq Line, der er et datterselskab af Air Greenland og Royal Arctic Line, valgt ikke at tage flere passagerer ombord for den resterende periode af sæsonen, grundet øget risiko for at føre smitte videre til passagererne. Det betyder, at der ikke blev taget nye passagerer med ombord på turen mod Nuuk, da skibet fredag anløb byen Qaqortoq.

“Det er meget beklageligt, at vi nu står i denne situation, men med den nuværende situation blandt besætningen, finder vi det ikke forsvarligt at tage passagerer med ombord på skibet,” lyder det fra direktør Aviâja Lyberth Lennert.

Desværre for de strandede passagerer, så er der nu lange udsigter til at komme fra byen og op til Nuuk. Foruden Arctic Umiaq Lines afvisning, så har også Air Greenland har suspenderet billetsalget uden for servicekontraktområderne frem til 16. januar, og det har nu fået borgmester Stine Egede i Kommune Kujalleq, hvor Qaqortoq ligger, til at råbe op.

“Vi mener der må gøres noget ekstraordinært for de strandede passagerer i Qaqortoq, så der ikke går en halv måned inden de kan komme hjem. Der er elever der skal til eksamen om nogle dage, der er folk der skal tilbage til deres arbejde, og sågar nogen som skal rejse videre fra Nuuk til andre destinationer i Grønland i forbindelse med deres arbejde,” lyder det fra borgmesteren i et åbent læserbrev på kommunens hjemmeside.

“Tidligere har vi haft erfaringer med at, Air Greenland chartres, når storisen forhindrer kystskibet i at komme til syd. Der bør også være mere information til de strandede passagerer fra selskabet. Vi som kommune kan desværre ikke kan hjælpe da vi ingen informationer har.
Dette er en helt ekstra ordinær situation, der må gøres noget snarest,” skriver Stine Egede.

Sarfaq Ittuk anløb søndag Nuuk på sidste tur for denne sæson. Skibet vil nu blive klargjort til at sejle til Danmark for planlagt vedligehold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

gitte henning ny
Storfisker sælger alle sine kvoter - "Jeg er træt af politisk hetz"
Peter Willemoes
Mystisk: Dansk fregat skulle være i Østersøen - dukket op i Korsør
Esbern-Snare
Debat: Hjælper det overhovedet at have Esbern Snare i Guineabugten?
Foto Syd- og Sønderjyllands Politi
Bomberyddere rykkede ud til "mine" i Blåvand
Patruljefartøjet Diana i Ebeltoft Vig
Russiske krigsskibe eskorteret ud af dansk farvand

Relaterede artikler