Danmark forstærker NATO-styrker med fregat og fire kampfly

Peter Willemoes. Foto: Søværnet
Peter Willemoes. Foto: Søværnet

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

gitte henning ny
Storfisker sælger alle sine kvoter - "Jeg er træt af politisk hetz"
hanstholmhavn
Stor fiskerihavn får erfarne erhvervsfolk med i bestyrelsen
Foto Esbjerg Kommune
Esbjerg Havn åbner for strømforsyningen til Maersk Drilling
Foto Blue Water Shipping
Dansk transportkoncern udvider topledelsen
Tyra Vest
Første etape af nedbrydning af boreplatform er færdig

Danmark sender fire kampfly og fregatten Peter Willemoes til henholdsvis NATO’s suverænitetshåndvævelse og flådestyrke i Baltikum.

Danmark tilbyder NATO at udsende fregatten Peter Willemoes og fire F-16 kampfly til henholdsvis NATO’s stående flådestyrke og til suverænitetshåndvævelse i Baltikum. Det sker for, at NATO har de nødvendige kapaciteter til rådighed til afskrækkelse i den nuværende sikkerhedspolitiske situation omkring Ukraine.

Danmark sender Fregatten Peter Willemoes, som er klar til indsættelse fra midten af januar og de fire F-16 kampfly lidt senere på måneden.

Det har regeringen besluttet efter rådføring med Det Udenrigspolitiske Nævn Det danske bidrag vil være under NATO’s kommando, men vil have fokus på Baltikum.

Regeringen vil efter inddragelse af Det Udenrigspolitiske Nævn i dag tilbyde NATO at bidrage med en fregat og fire F-16 kampfly til NATO-opgaver i Baltikum og Nordeuropa. De to bidrag er efterspurgt af NATO og kommer oven i, hvad Danmark allerede stiller til NATO’s beredskaber og øvrige indsatser.

Det ene bidrag er fire F-16 kampfly, som tilbydes til Baltic Air Policing i tre måneder fra om få uger til og med marts. Flyenes opgave er at gennemføre suverænitetshævdelse over de baltiske lande, og er en opgave, som danske kampfly jævnligt har løst.

Bidraget med fregatten Peter Willemoes, er til NATO’s stående flådestyrker, hvor vi ud over det allerede tilmeldte bidrag på tre måneder tilbyder en fregat i yderligere tre en halv måned.

”Det stærke og efterspurgte bidrag vi tilbyder NATO, når vi sender en fregat med 160 soldater og 4 F-16 kampfly og 70 mand. At der er et næsten samlet Folketing de står bag, er et vigtigt og klart signal, ” siger Forsvarsminister Trine Bramsen.

”Jeg er alvorligt bekymret over Ruslands fortsatte styrkeopbygning i og omkring Ukraine. Derfor er jeg meget tilfreds med, at regeringen i dag har fået bred opbakning i Det Udenrigspolitiske Nævn til at tilbyde NATO yderligere danske militære bidrag. Det sender et stærkt signal om, at Danmark tager medansvar for Alliancens kollektive sikkerhed. Vi er sammen med NATO klar til konstruktiv dialog med Rusland, så vi kan finde mulige diplomatiske løsninger, men vi skal tage vores forholdsregler: Dialogen skal gå hånd i hånd med et fortsat værn om Alliancens sikkerhed og fastholdelsen af de fundamentale principper for europæisk sikkerhed,” lyder det fra udenrigsminister Jeppe Kofod.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

gitte henning ny
Storfisker sælger alle sine kvoter - "Jeg er træt af politisk hetz"
Peter Willemoes
Mystisk: Dansk fregat skulle være i Østersøen - dukket op i Korsør
Esbern-Snare
Debat: Hjælper det overhovedet at have Esbern Snare i Guineabugten?
Foto Syd- og Sønderjyllands Politi
Bomberyddere rykkede ud til "mine" i Blåvand
Patruljefartøjet Diana i Ebeltoft Vig
Russiske krigsskibe eskorteret ud af dansk farvand

Relaterede artikler