Maersk skruer op for klimaambitioner – Vil være CO2-neutrale i 2040

Mærsk præsentere et historisk årsresultat.Foto: Maersk
Mærsk præsentere et historisk årsresultat.

Den grønne omstilling er helt essentiel for danske A.P. Møller Maersk, og nu har rederiet skruet markant op for sine klimaambitioner, hvor de går efter at være CO2-neutrale allerede i 2040.

Publisert Sist oppdatert

Allerede i 2040 skal den danske shippinggigant A.P. Møller Maersk være CO2-neutral. Sådan lyder den nye klimamålsætning, der er blevet offentliggjort onsdag morgen i en pressemeddelelse.

Oprindeligt havde Maersk en ambition om at nå CO2-neutralitet i 2050, men nu går organisationen altså efter, at det skal nås hele 10 år før tid, ligesom det skal dække alle dele af forretningen.

“Som en global leverandør af end-to-end logistiktjenester på tværs af alle transportformer er det en strategisk nødvendighed for Maersk at udvide vores netto nul-ambition til virksomhedens samlede fodaftryk. Videnskaben er klar; vi skal handle nu for at levere betydelige fremskridt i dette årti. Disse meget ambitiøse mål markerer vores forpligtelse over for samfundet og til de mange kunder, der kræver netto-nul-forsyningskæder,” siger administrerende direktør for A.P. Møller – Maersk, Søren Skou.

For uden det overordnede mål har Maersk ligeledes opsat en række delmål, som skal indfries inden 2030. Dette gælder blandt andet en 50 procent reduktion i emissioner per transporteret container og en 70 procent reduktion i absolutte emissioner fra fuldt kontrollerede terminaler.

Her kan du se administrerende direktør Søren Skou og CEO for Fleet & Strategic Brands Henriette Hallberg Thygesen præsentere de nye klimamål.

Powered by Labrador CMS