Vildt salg af østers og østersknive op til jul og nytår

Foto: Søren Gammelmark

Fiskehandlere og isenkræmmere oplever stigende interesse for østers til jul og nytår.

Publisert Sist oppdatert

Der stod østers på menuen til både jul og nytår i mange danske hjem i år – og under juletræet gemte der sig ikke sjældent en østerskniv. Det er en tendens, som de tydeligt har mærket hos blandt andre Havnens Fiskehus i Aarhus.

”Skaldyr og især østers er et kæmpe hit til nytår, men faktisk også til jul. Den 23. december er der flere og flere, der køber østers,” siger fiskehandleren fra Havnens Fiskehus, og også hos hans kollega Tommy Raabo Fischer fra Hav Torvehallerne i København kan de nikke genkendende til tendensen.

”Salget af østers til nytår var helt sindssygt. Folk gik amok i sidste øjeblik – vi havde nogle vilde dage!,” siger han.

Glyngøre Shellfish ved Limfjorden pakkede og leverede flere tusinde østers til private hjem i hele landet, men havde også kunder så langvejs fra som Sjælland og Møn.

Efterspørgslen efter østersknive som julegave var den helt store overraskelse hos den landsdækkende isenkræmmerkæde Imerco, hvor salget af østersknive i hele landet er fordoblet sammenlignet med sidste år.

Dermed ser der ud til at være god grobund for mange interesserede gæster ved Danmarks Østersfestival, som i år afholdes den 14.-17. oktober.

Festivalen oplever ligesom fiskehandlerne og isenkræmmerne større interesse for østers. Såvel Rømø Tønder Turistforening som lokale overnatningssteder får allerede nu spørgsmål og bookinger i forbindelse med festivalen, der foruden lækre opskrifter på den lækre spise desuden byder på guidede østersture.

Powered by Labrador CMS