Den maritime branche vil bane vejen for iværksættere

Den maritime branche vil bane vejen for iværksættere

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Skagen Havn
Nordjysk erhvervsfisker fanger rødhaj med fiskestang
Foto- Asger Thielsen
Skyder med skarpt mod Rasmus Prehn - Savner velfærd til fisk
Foto- CEphoto, Uwe Aranas
Risikerer at forsvinde - Ulovlig handel med kaviar truer støren
Torm køber ejerandel i scrubberproducenten ME Production
Torm køber ejerandel i scrubberproducenten ME Production
Aftale om dansk-svensk færgerute over Kattegat forlænget
Aftale om dansk-svensk færgerute over Kattegat forlænget

Den maritime branche vil bane vejen for iværksættere

Tre forskellige dele af den maritime branche kommer nu med en fælles opfordring til at bane vejen for flere maritime iværksættere, nemlig Den Danske Maritime Fond, Danske Maritime og ShippingLab.

Det Blå Danmark har brug for, at så mange gode idéer som muligt ser dagens lys og bliver prøvet af – men al begyndelse er svær. Hvis man vælger at kvitte sit job for at blive iværksætter, spiller økonomien helt indlysende en rolle. Derfor har Den Danske Maritime Fond netop lanceret en ny erhvervspulje, hvor iværksættere kan søge risikovillig kapital for at komme i gang.

Over de næste to år stiller Den Danske Maritime Fond 30 millioner kroner til rådighed, og fonden tilbyder lån på op til 50 procent af projektets budget til 0 procent i rente, hvilket er vilkår, som de færreste andre finansieringskilder kan matche.

Dermed vælger Den Danske Maritime Fond, som en af de eneste fonde at støtte projekter på et langt tidligere stadie end det ’minimum viable product’-niveau, som typisk er forudsætningen for et lån. Et særdeles nødvendigt nybrud, mener fondens direktør Lotte G. Lundberg.

”Vi er villige til at sætte hånden på kogepladen sammen med iværksættere, som har mod på innovation indenfor shipping og maritim industri, og vi sigter imod ikke blot at tiltrække nye og endnu flere projekter i vores egen branche, men også fra andre sektorer, hvor der måske er start-up initiativer, der kunne applikeres til det maritime. Hvis ikke nogen tør stå klar med risikovillig kapital på de helt tidlige stadier, bremser vi jo mulighederne for at skabe nye virksomheder. Det er så også klart, at når man medfinansierer på så tidlige stadier, som vi gør, så betyder det også, at nogle af de virksomheder, vi støtter, ikke kommer til at klare den. Til gengæld er der enorme upsidemuligheder, når en virksomhed lykkes og får vinger,” siger Lotte G. Lundberg.

Ud af de 200 projekter, som Den Danske Maritime Fond over de seneste 17 år har hjulpet, er knapt halvdelen stadig aktive. Så i fonden er man optimistiske og ser frem at modtage ansøgninger i slutningen af januar og i de tre efterfølgende runder i april, august og oktober.

The post Den maritime branche vil bane vejen for iværksættere first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

Foto Skagen Havn
Nordjysk erhvervsfisker fanger rødhaj med fiskestang
147 NORDSØEN
Skønne foto: 147 NORDSØEN i daglige prøvesejladser
Fødevare- og fiskeriminister Rasmus Prehn til højre, og EU's miljøkommissær Virginijus Sinkevičius til venstre, under et besøg på et dansk fiskerifartøj
Går efter hollændere - Minister vil hæve bødestraffen og konfiskere udstyr
 Unsplash
Voldsom video: Over 10.000 tons døde fisk i stor europæisk flod
Foto Blue Water Shipping
Kom med til kæmpe jubilæumsfest, når Blue Water fylder 50

Relaterede artikler