65 nye maskinmestre er dimitteret fra Martec

Foto: MARTEC

Det Blå Danmark kunne i slutningen af sidste uge byde velkommen til 65 nye maskinmestre i branchen, da de torsdag dimitterede fra Martec i Frederikshavn.

Publisert

Repræsentanter fra erhvervslivet, undervisere med flere ønskede dimittenderne tillykke og gav gode råd med på vejen. Talerrækken bestod af Martecs direktør, Pia Ankerstjerne, direktør Anne Windfeldt Trolle, Danske Rederier, Site Manager Thomas Leander, MAN Energy Solutions, og dimittend Kristian Nedergaard Poulsen, som både har været formand for studierådet på MARTEC og siddet i MARTECS bestyrelse.

“Bliv ved med at lære nyt, så får I et tilfredsstillende og inspirerende arbejdsliv. Se verden, udnyt at I har fået en uddannelse, som I kan bruge internationalt. Det er givende at lære at arbejde i lande med andre skikke og kulturer, og netop evnen til at samarbejde er det mest fremtrædende krav til maskinmestre. Men husk at komme hjem til Nordjylland igen, vi har hårdt brug for jer og har masser af spændende jobs at tilbyde,” lød rådet fra direktør Pia Ankerstjerne.

Anne Trolle udtrykte i sin tale håb om, at nogle af maskinmestrene ville vælge en karriere til vands, selv om hun godt ved, at maskinmestrene som generalister har super mange områder at vælge imellem.

“De pårørende bør også have et bevis.” Sådan lød et forslag fra Thomas Leander. Han er selv tidligere studerende på MARTEC og ved om nogen, hvad uddannelsen kræver. I sin tale fokuserede Thomas på værdien af eksamensbeviset og dimittendernes mulighed for at bruge uddannelsen globalt og i arbejdet med grøn omstilling. Til de pårørende var der også et godt råd om at bakke op om dimittendernes karriereønsker – også hvis det fører dem til udlandet.

Der blev uddelt en række priser til dimittender, som i studietiden har gjort sig ekstra positivt bemærket, fagligt såvel som socialt.

• Rederiet A. P. Møllers præmie gik til Daniel Dannerelv. Gaven gives til en studerende, som lever op til kravene fra MÆRSK om flid, omgængelig og opmærksom. Daniel har desuden opnået et snit på 10,5.

• Uddannelseschef Jan Jacobsen uddelte på vegne af borgmester Birgit S. Hansen den traditionsrige kogebog til Markus Leander Nielsen-Gøgsig og på vegne af Maskinmestrenes Forening gaver til to studerende: Kristian Nedergaard Poulsen og Magnus Yde Johansen.

• Formand for MARTEC Maskinmesterklub, Arly Nielsen, uddelte pengegave til Steffen Richard.

Powered by Labrador CMS