Frømandskorpsets chef er renset i sag om tjenestemisbrug

Foto: Forsvarsgalleriet / Henrik Palshøj
Foto: Forsvarsgalleriet / Henrik Palshøj

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Politikutterne til salg
Ordensmagten sælger ud - Køb en grønlandsk politikutter
Ny drone styrker Søværnets overvågning af havmiljøet
Ny drone styrker Søværnets overvågning af havmiljøet
Screenshot 2022-05-19 at 00.21
Everfuel og Aarhus Havn indgår aftale om ny brintstation
Kinesisk flag. Kina
Video: Kinesisk spionskib opdaget ved hemmelig flådebase
Arkivfoto ForSea
Vild udvikling - ForSea står til at nå 70 procent CO2-reduktion i år

I årevis har der kørt en sag mod chefen for frømandskorpset, der var mistænkt for tjenestemisbrug i forbindelse med indkøb af bådmotorer, men nu er den blevet lukket.

Forsvarsministeriets Auditørkorps, der fungerer som anklager i militære anliggender, har meddelt Forsvaret, at efterforskningen af muligt tjenestemisbrug i forbindelse med indkøb af bådmotorer til Frømandskorpsets både af typen RHIB er afsluttet. Det oplyser Forsvarskommandoen.

Forsvarsministeriets Auditørkorps har ikke fundet grundlag for at antage, at chefen for Frømandskorpset, kommandørkaptajn Jens Birkebæk Bach, eller øvrige ansatte har gjort sig skyldige i tjenestemisbrug eller forsøg på ulovlig påvirkning af processen i forbindelse med indkøbet.

”Jeg er glad for, at vi endelig har fået klarhed over, at der ikke er foregået noget strafbart i forbindelse med indkøb af bådmotorer til Frømandskorpset. Det har været to lange år, hvor undersøgelse og efterforskning har pågået, men det er vigtigt, at man kan have tillid til, at det foregår ordentligt, når Forsvaret forvalter skatteydernes penge. Det er nu slået fast i denne sag,” siger chef for Specialoperationskommandoen, generalmajor Peter Boysen.

Den militære anklagemyndighed i Danmark fik i november 2019 overdraget sagen om mulige strafbare forhold i forbindelse med indkøb af bådmotorer sammen med en sag om muligt embedsmisbrug i forhold til modtagelse af gaver, vennetjenester og arrangementer på Marinestation Kongsøre, hvor Frømandskorpset holder til.

Sidstnævnte sag blev efterforsket særskilt og afsluttet i februar 2021, uden at der blev fundet grundlag for at rejse sigtelser.

”Jeg har noteret mig auditørens konklusioner, og så vil jeg i øvrigt fortsætte mit arbejde til gavn for Forsvaret, lige som jeg har gjort, mens efterforskningen har stået på,” siger kommandørkaptajn Jens Birkebæk Bach, der er chef for Frømandskorpset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Politikutterne til salg
Ordensmagten sælger ud - Køb en grønlandsk politikutter
Fregatten Niels Juel Foto Iben Valery : Forsvaret
Stor dansk-amerikansk militærøvelse kommer til Bornholm
Kinesisk flag. Kina
Video: Kinesisk spionskib opdaget ved hemmelig flådebase
Dronen skal testes fra denne uge
Ny drone styrker Fiskeristyrelsens overvågning af havmiljøet
Screenshot 2022-05-14 at 17.03
Voldsom video: Yacht i flammer i kendt nationalpark

Relaterede artikler