Fiskeriministeren deltog i møde om fiskeriets vilkår

Fiskeriminister Rasmus Prehn undet et tidligere besøg i Frederikshavn Kommune. Arkivfoto: Frederikshavn Kommune
Fiskeriminister Rasmus Prehn undet et tidligere besøg i Frederikshavn Kommune.

Fiskeriminister Rasmus Prehn besøgte mandag Frederikshavn Kommune for at drøfte vilkårene for fiskeriet. Det store erhverv har betydning for tusindvis af borgere i kommunen.

Publisert Sist oppdatert

Fiskernes vilkår i fremtiden stod øverst på dagsordenen, da minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn mandag besøgte Frederikshavn Kommune.

Fra Fiskerierhvervet deltog Claus Hjørne og Jens Stadum, og Niels Christensen var repræsentant for Erhvervshus Nord. Fra Frederikshavn Kommune deltog Borgmester Birgit S. Hansen og direktør Rikke Albrektsen.

Borgmester Birgit S. Hansen indledte mødet med at fortælle om fiskernes kæmpe engagement i det erhverv, der er så vigtigt for havnene i Skagen og Strandby samt virksomheder i hele kommunen.

Herefter handlede dialog om emner som udviklingen af trawlfiskeri og forskellige brugere af havet.

“Vi arbejder for at sikre gode vilkår for fiskeriet. De senere år er der kommet flere brugere af havet, og fiskerne føler sig pressede,” siger Birgit S. Hansen, der har været formand for Nordjysk Fiskerikommune Netværk siden 2018.

Rasmus Prehn vil gøre en indsats for, at der i hans ministerium arbejdes for ’sameksistens’, så fiskerne ikke glemmes, når der arbejdes i andre ministerier på andre områder. Han rundede mødet af med en tak for den gode dialog med et erhverv, som er stort i Frederikshavn Kommune.

“Jeg tager nogle spændende noter med mig i dag. Jeg har fået rigtig meget god input med fra mødet, og så har vi allerede aftalt et efterfølgende møde. Jeg vil arbejde for mere inddragelse af alle interessenter på havet, så vi kan sikre sameksistens,” siger fiskeriminister Rasmus Prehn.

Powered by Labrador CMS