Morten Gyde Jacobsen (i midten) blev overrasket med kage og blomster i en pause i forbindelse med et el-kursus. Foto: MARTEC
Morten Gyde Jacobsen (i midten) blev overrasket med kage og blomster i en pause i forbindelse med et el-kursus. Foto: MARTEC

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Politikutterne til salg
Ordensmagten sælger ud - Køb en grønlandsk politikutter
Kongeskibet Dannebrog
H.M. Dronningen besøger Aarhus Havn den 3. juni 2022
Aalborg havnefront
Havnedirektør meldte sin afgang - Nu er han hjemsendt
Fregatten Niels Juel Foto Iben Valery : Forsvaret
Stor dansk-amerikansk militærøvelse kommer til Bornholm
 Unsplash
Stor smittespredning - Flereudbrud af frygtet fiskesygdom

Lektor på Martec, Morten Gyde Jacobsen, er udnævnt til årets underviser på det maritime uddannelsessted og desuden nomineret til den nationale underviserpris.

Hvert år hædrer Uddannelses- og Forskningsministeriet syv fremragende undervisere på de videregående uddannelser i Danmark med en pris på 500.000 til hver. Martec har i år nomineret lektor Morten Gyde Jacobsen til den nationale underviserpris. Morten Gyde Jacobsen er valgt med stor opbakning fra både studerende, kolleger og ledelse.

Morten blev overrasket med kage og blomster i en pause i forbindelse med et el-kursus han afvikler for medarbejdere fra Flådestation Frederikshavn.

”Jeg blev overrasket af Vicedirektøren og Uddannelseschefen i en pause i klassen med kursister. Det tog lige et øjeblik før det gik op for mig hvad der foregik – men da de blev stående ved mig med blomster og lagkage, faldt femøren. Jeg er utroligt glad og beæret over nomineringen til årets underviser. Det vil glæde mig, hvis jeg kan være med til at sikre den nationale pris til Martec. Det lyder jo ret flot med titlen ”årets underviser”, men jeg tror nu ikke, det vil ændre min måde at være på. Jeg tager det, som det kommer,” siger Morten Gyde Jacobsen.

Prisen er oprettet for at hædre Danmarks bedste undervisere, og sætter dermed fokus på en gode undervisning. Det kan blandt andet være gennem fornyelse, at bringe ny teknologi ind i undervisningen, evnen til at engagere de studerende og pirre deres nysgerrighed, for på den måde løfte deres passion for deres studie.

”Vi har mange fantastiske undervisere her på Martec, som hver eneste dag inspirerer vores studerende. Det er altid svært at fremhæve én underviser frem for en anden, men det er en kæmpe fornøjelse at hædre Morten Gyde for hans fremragende undervisning. Beslutningen om at nominere Morten er taget i fællesskab med undervisere og studerende, og vi er overbeviste om, at Morten er en stærk kandidat til at vinde den nationale undervisningspris,” lyder det fra direktør på Martec, Pia Ankerstjerne.

På Martec er undervisningen hovedsageligt klassebaseret, og der er tæt kontakt mellem underviseren og de studerende. Ifølge det maritime undervisningssted har Morten Gyde Jacobsen en fantastisk evne til at møde de studerende i øjenhøjde. Han er god til at kombinere den traditionelle klasseundervisning med laboratorieøvelser, virksomhedsbesøg og gæsteforelæsere, og han går gerne den ekstra mil for at sikre, at alle studerende er med.

Morten Gyde Jacobsen er også kendt for sine “vilde” forsøg, hvor han håndgribeliggør komplekse teorier gennem jordnære forsøg i skolens laboratorier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Politikutterne til salg
Ordensmagten sælger ud - Køb en grønlandsk politikutter
Dronen skal testes fra denne uge
Ny drone styrker Fiskeristyrelsens overvågning af havmiljøet
Kinesisk flag. Kina
Video: Kinesisk spionskib opdaget ved hemmelig flådebase
Ny drone styrker Søværnets overvågning af havmiljøet
Ny drone styrker Søværnets overvågning af havmiljøet
Fregatten Niels Juhl affyrer et SM-2 missil
Se den vilde video - Sådan virker Danmarks nye missiler

Relaterede artikler