Tidligere minister får erfarne erhvervsfolk med i havnebestyrelse

Tidligere minister får erfarne erhvervsfolk med i havnebestyrelse

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Politikutterne til salg
Ordensmagten sælger ud - Køb en grønlandsk politikutter
Kongeskibet Dannebrog
H.M. Dronningen besøger Aarhus Havn den 3. juni 2022
Aalborg havnefront
Havnedirektør meldte sin afgang - Nu er han hjemsendt
Fregatten Niels Juel Foto Iben Valery : Forsvaret
Stor dansk-amerikansk militærøvelse kommer til Bornholm
 Unsplash
Stor smittespredning - Flereudbrud af frygtet fiskesygdom

Tidligere minister får erfarne erhvervsfolk med i havnebestyrelse

Kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune har godkendt den nye havnebestyrelse på Hanstholm Havn, som blandt andet tæller fire erhvervsrepræsentanter.

Den nye havnebestyrelse på Hanstholm Havn kommer med års erfaring fra diverse poster inklusiv repræsentation fra det lokale erhvervsliv på havnen. Det står klart, efter kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune tirsdag holdt årets første kommunalbestyrelsesmøde.

Allerede kort efter nytår blev det meldt ud, at tidligere minister og folketingsmedlem for Venstre Kristian Jensen er indstillet som ny havneformand, og nu er de tre yderligere erhvervsprofiler også klar.

Kristian Jensen har 23 års erfaring som folketingsmedlem og har blandt andet været finansminister, udenrigsminister og skatteminister. Til daglig er Kristian Jensen ansat i Udenrigsministeriet som særlig udsending for Danmark med henblik på at sikre Danmark en plads i FN’s sikkerhedsråd. Kristian Jensen har bestyrelseserfaring fra IT-firmaet Danoffice IT og fra ejendomsselskabet Movinn samt en bestyrelsesuddannelse fra Board Governance samt fra Niels Brock Executive.

Søren Mattesen er til daglig CEO for fiskeopdrætsvirksomheden Sashimi Royal A/S, der ligger på Hanstholm Havn og aktuelt er i gang med en stor udvidelse. Virksomheden opdrætter Yellowtail Kingfish, som blandt andet er en populær sushifisk. Søren Mattesen har en bestyrelsesuddannelse fra Board Governance og har bestyrelseserfaring fra en række virksomheder, særligt i fiskeindustrien.

Marianne Nielsen har mere end 30 års erfaring fra lederstillinger i det private erhvervsliv, hos blandt andre Ericsson og IBM, og har siden 2014 været direktør for Drift- og Infrastruktur i bankcentralen SDC A/S. Marianne Nielsen er uddannet ingeniør og har i tillæg til dette en uddannelse fra INSEAD og en bestyrelsesuddannelse fra Board Governance.

Lone Saaby er på syvende år direktør i Sikkerhedsstyrelsen og har bestyrelseserfaring fra Sydvestjyske Museer og Dansk Stalking Center. Lone Saaby er bestyrelsesuddannet fra CBS Executive Board Programme og har deltaget i MIT Management-uddannelse på Sloan School of Management i Cambridge, USA.

Derudover vil den nye havnebestyrelse bestå af viceborgmester i Thisted Kommune, Jens Kristian Yde, en repræsentant fra Hanstholm Fiskeriforening, som er foreningens formand Jan N. Hansen, og en medarbejderrepræsentant fra Hanstholm Havn, hvor serviceleder Kristian Bjerregaard er valgt.

Den nye havnebestyrelse tiltræder officielt efter et konstituerende bestyrelsesmøde, som ventes afholdt 1. marts.

I forbindelse med indstillingen af Kristian Jensen som ny havneformand præsenterede Kristian Jensen et perspektiv på, hvordan han ser Hanstholm Havn udvikle sig over de kommende år.

“Hanstholm Havn skal holde fast i at være fiskerihavn, men jeg ser samtidig en fantastisk mulighed for også at stå på andre ben. Det skal være energi og bæredygtighed, men det kan også være forædling, turisme og andre nye veje. Vi står med en kæmpe mulighed for udvikling. Jeg deler visionen om, at Hanstholm Havn skal være den første CO2-neutrale fiskerihavn i Europa. Jeg har arbejdet med bæredygtighed i mit arbejde med FN’s verdensmål, og her kan jeg videreføre det arbejde på et håndgribeligt niveau. Derudover ser jeg et stort vækstpotentiale for både udvikling og arbejdspladser i en del af Danmark, der har brug for det. Det vil jeg gerne bidrage til,” siger Kristian Jensen.

The post Tidligere minister får erfarne erhvervsfolk med i havnebestyrelse first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

Politikutterne til salg
Ordensmagten sælger ud - Køb en grønlandsk politikutter
Dronen skal testes fra denne uge
Ny drone styrker Fiskeristyrelsens overvågning af havmiljøet
Kinesisk flag. Kina
Video: Kinesisk spionskib opdaget ved hemmelig flådebase
Ny drone styrker Søværnets overvågning af havmiljøet
Ny drone styrker Søværnets overvågning af havmiljøet
Fregatten Niels Juhl affyrer et SM-2 missil
Se den vilde video - Sådan virker Danmarks nye missiler

Relaterede artikler