Politikere er kritiske over for havvindmøller i Køge Bugt

Visualisering, som forsyningsselskabet HOFOR har lavet for at vise kystlinjen med havvindmøller ud for Ishøj Kommune.
Visualisering, som forsyningsselskabet HOFOR har lavet for at vise kystlinjen med havvindmøller ud for Ishøj Kommune.

Byrådet i Greve Kommune har sendt et kritisk høringssvar til Energistyrelsen, som vil lave havvindmøllepark ved Aflandshage ud for Greves kyst.

Publisert Sist oppdatert

Energistyrelsen ønsker at sætte mellem 26 og 45 havvindmøller op på Aflandshage i Køge Bugt, som alle skal rage 220 meter op i landskabet og ligge cirka 20 kilometer ud for Greve Kyst.

Men møllerne er for store og står for tæt på kysten i Greve. Det mener i hvert fald kommunens byråd, som derfor har sendt et kritisk høringssvar til Energistyrelsen.

“Vi har fuld forståelse for, at alle ønsker mere vindenergi, men vi kan ikke bakke op om en havvindmøllepark så tæt på en kyst og en strand, som er meget vigtig for borgerne i Greve Kommune,” siger Hans-Jørgen Kirstein, formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget.

Byrådet påpeger, at der er planer om både Lynetteholmen, flere vindmøller og flere andre projekter i Øresund, og det kan betyde noget for havmiljøet og badeforhold i Køge Bugt.

“Vi vil ganske enkelt ikke acceptere at bugt og strand bliver forurenet, fordi der er store planer om anlæg i Øresund. Derfor vil vi nødig have en havvindmøllepark, og hvis vi ikke kan undgå det, skal miljøet som minimum sikres med et stenrev,” siger udvalgsformanden.

Byrådet er også kritiske over for lys og blink fra vindmøllerne, som kan ses i skumring og mørke.

Energistyrelsen har sendt miljøkonsekvensrapporten for Aflandshage Vindmøllepark i offentlig høring frem til 20. februar.

Powered by Labrador CMS