Benny Engelbrecht trækker sig som transportminister

Den nu forhenværende transportminister Benny Engelbrecht. Foto: Claus Bech / Transportministeriet
Den nu forhenværende transportminister Benny Engelbrecht.

Benny Engelbrecht (S) har torsdag aften trukket sig som transportminister.

Publisert

Danmark skal have ny transportminister. Det står klart, efter Benny Engelbrecht (S) torsdag aften trak sig fra posten. Det oplyser den nu forhenværende minister på det sociale medie Twitter.

“Jeg har her til aften meddelt Statsministeren at jeg ønsker at træde tilbage som Transportminister. Tak for det gode samarbejde til alle Folketingets partier. Jeg har gennem hele min ministertid bestræbt mig på at behandle alle så godt som muligt og vise respekt og ydmyghed for embedet. Jeg er stolt af de resultater, vi har nået. Ikke mindst den meget brede aftale om infrastruktur, som reelt udgør en plan for, hvordan vi elektrificerer hele transportsektoren,” skriver Benny Engelbrecht blandt andet.

Sagen, der altså nu har kostet titlen som transportminister, handler om, at Benny Engelbrecht ikke gav en række klimatal om CO2-udledning til Folketingets partier under forhandlingerne om en ny infrastrukturaftale.

Det fik torsdag regeringens støtteparti Enhedslisten til at erklære, at partiet ikke længere har tillid til ham. Trods fortsat opbakning fra både SF og De Radikale, så har han altså nu valgt at trække sig fra posten.

“Jeg har gjort mit bedste for at belyse den her sag. Jeg har også beklaget forløbet, og jeg er selvfølgelig både ked af og ærgerlig over, at Enhedslisten har valgt at sige, at de ikke har tillid til mig – og på den baggrund har jeg valgt at trække mig som minister,” skriver Benny Engelbrecht.

Den nu forhenværende minister har samtidig fastholdt, at han ikke mener, han har vildledt eller løjet for Folketinget.

Powered by Labrador CMS