Store donationer tilfalder Martec i Frederikshavn

På billedet ses direktør Pia Ankerstjerne, der udtrykte MARTECs glæde ved at ringe på skibsklokken for at markere de flotte donationer fra Dampskibsselskabet NORDEN A/S og D/S Orient’s Fond. Foto: MARTEC
På billedet ses direktør Pia Ankerstjerne, der udtrykte MARTECs glæde ved at ringe på skibsklokken for at markere de flotte donationer fra Dampskibsselskabet NORDEN A/S og D/S Orient’s Fond.

Dampskibsselskabet Norden og D/S Orient’s Fond står bag to flotte donationer til den maritime uddannelsesinstitution Martec.

Publisert

Skibsklokken ved Martec er ganske særlig, og den bruges kun ved to specielle og glædelige lejligheder.

Den første er, når Martecs professionsbachelorer på maskinmester- og skibsføreruddannelserne har afsluttet deres sidste eksamen. Den anden er, når Martec bliver begunstiget med donationer fra fonde til at videreudvikle uddannelsesinstitutionen for.

I de seneste uger er der blevet ringet med klokken hele to gange i forbindelse med donationer til Martec fra Dampskibsselskabet NORDEN A/S og D/S Orient’s Fond.

Første donation på 2 millioner kroner er til Fremtidssikret undervisning på Martecs værkstedsskoler.

”Værkstedsskolerne på Martec er vigtige elementer i uddannelserne til skibsassistent, skibsfører og maskinmester, og det er afgørende at holde værkstederne opdateret med det nyeste udstyr, også selvom det kan være temmelig bekosteligt at følge med den teknologiske udvikling. Derfor er vi meget taknemmelige for den flotte donation fra Fonden, som vil medvirke til at vores dimittender bliver endnu bedre klædt på til deres fremtidige karriere,” lyder det fra direktør på Martec, Pia Ankerstjerne.

Den anden donation på 1.300.000 kroner går til Skoleskibet Danmark. Her skal donationen blandt andet bruges til fornyelse og støtte til elevvelfærd.

”At Fonden ved denne donation bidrager til at skabe fornyelse og øge elevvelfærden ombord på Skoleskibet Danmark er af stor betydning for besætningens og de kommende elever velfærd ombord. Bevillingerne er yderst betydningsfulde for os, og vi ser nu frem til at gå i gang med at få fremstillet blandt andet en travajle til skibet. Vores skibsledelse er meget, meget taknemmelig for Fondens flotte donation. Det var en fantastisk flot og uventet julegave til Skoleskibet Danmark,” siger Pia Ankerstjerne.

Powered by Labrador CMS