Vild fremgang – Mærsk leverer historisk overskud

Mærsk præsentere et historisk årsresultat.Foto: Maersk
Mærsk præsentere et historisk årsresultat.

Ganske som forventet kunne A.P. Møller Maersk onsdag præsentere et rekord-stort overskud på hele 117 milliarder kroner efter skat for 2021.

Publisert Sist oppdatert

18 milliarder dollar. Det er resultatet efter skat, som danske A.P. Møller Maersk onsdag kunne præsentere i sit årsregnskab for 2021. I danske penge er det godt 117 milliarder kroner.

Regnskabet er ikke bare det bedste i rederiets historie, men også i dansk erhvervsliv.

“Ekstraordinære markedsvilkår førte til rekordhøj vækst og indtjening i A.P. Møller – Mærsk, men også til flaskehalse og forstyrrelser i de globale forsyningskæder og dermed store udfordringer for vores kunder,” lyder det fra administrerende direktør i A.P. Møller Maersk, Søren Skou, i en kommentar til regnskabet.

”Vi investerede derfor massivt i at afbøde problemerne blandt andet ved at øge kapaciteten i vores flåde, forbedre produktiviteten i vores terminaler og udbygge vores globale tilstedeværelse inden for logistik. Disse indsatser fastholder vi, idet den nuværende markedssituation ventes at fortsætte ind i andet kvartal. Samtidig har dialogen med kunderne ændret sig fra tidligere at fokusere på enkelt-løsninger og korte aftaler til nu at handle om langvarige partnerskaber og løsninger, der understøtter hele forsyningskæden,” siger Søren Skou.

Mærsks samlede omsætning landede i 2021 på 400 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS