Fyrtårn Femern skal gøre det attraktivt at etablere sig på Sjælland

Illustration: Femern A/S
Illustration: Femern A/S

En bred alliance af videninstitutioner, uddannelsesinstitutioner og erhvervsaktører har skabt et nyt erhvervsfyrtårn – Fyrtårn Femern. Den kommende Femern-forbindelse bliver dermed løftestang for en række aktiviteter, som vil styrke erhvervslivet i hele region Sjælland.

Publisert

Erhvervshus Sjælland står i spidsen for det brede konsortium og leder projektets hovedaktiviteter omkring udvikling af erhvervsliv og samarbejde i Femern-regionen.

”Effekten af Femern-byggeriet skal ikke fordampe, så snart tunnelbyggeriet står færdigt, og de positive følgevirkninger af det store projekt skal skabe vækst i hele vores region – og ikke begrænses til arealer tæt på motorvejen mellem Rødby til København. Derfor er det godt, at en række stærke aktører fra geografien er gået sammen om et nyt erhvervsfyrtårn. Vi vil fra kommunerne følge og bakke projektet op, så vi i fællesskab kan sikre, at Femern-fyrtårnet gavner hele vores region og dermed Danmark på lang sigt”, siger Mikael Smed, formand for KKR Sjælland.

Femern-erhvervsfyrtårnets stærke videns- og læringsmiljø skal dels sikre regionen en førerposition i Europa inden for store, grønne infrastrukturprojekter. Samtidig er det visionen, at den kommende Femern-transportkorridor tiltrækker nye virksomheder og flere turister til landsdelen, så der også ad den vej bliver skabt en bred og vedvarende vækst, nye arbejdspladser og styrket eksport. Det fortæller direktør Mads Váczy Kragh fra Erhvervshus Sjælland, der leder projektet.

”Fyrtårnet vil gøre det mere attraktivt for virksomheder at etablere sig i regionen, og flere af vores virksomheder vil internationalisere sig. Samtidig skal den brede alliance af partnere bag fyrtårnet sørge for, at der udvikles flere oplevelser og faciliteter for turisme i hele sjællandsregionen. Og det er klart, at de mange nye aktiviteter vil medføre et behov for kvalificeret arbejdskraft, som vi vil løse gennem tilflytning og øget uddannelse,” lyder det fra Mads Váczy Kragh.

DTU og RUC har en fælles ambition om at etablere et residential college på Lolland-Falster i forbindelse med Femern-byggeriet. Her skal studerende og forskere tilbydes bolig- og studieophold for på den måde at styrke ambitionen om at gøre Femern-forbindelsen til et undervisnings- og mødested for forskere, rådgivere, virksomheder, studerende og lokale aktører.

”Vi vil skabe et miljø, hvor studerende samarbejder med de mange lokale kræfter med udgangspunkt i de muligheder og udfordringer, som opstår ved byggeriet af Femern-forbindelsen. Erhvervsfyrtårnet er en vigtig forudsætning for vores fælles planer, og udgør, sammen med etableringen af Femern-forbindelsen, en helt unik mulighed for at tiltrække og fastholde stærke vidensmiljøer i området,” siger koncerndirektør på DTU, Carsten Orth Gaarn-Larsen.

Powered by Labrador CMS