Danish Maritime Days er tilbage med en international agenda

I 2020 blev DMD afholdt online på grund af coronaen. Denne gang er det tilbage til normalen. Foto: Danish Maritime Days
I 2020 blev DMD afholdt online på grund af coronaen. Denne gang er det tilbage til normalen.

Danske Rederier, Danske Maritime og Søfartsstyrelsen har set frem til igen at kunne byde velkommen til efterårets store maritime begivenhed: Danish Maritime Days – nu endelig uden restriktioner.

Publisert

DMD 2022 afholdes den 4.-6. oktober og kommer traditionen tro til at præsentere et spændende, tætpakket program om alle de vigtigste maritime emner i både dansk og internationalt perspektiv.

Danske Rederier, Danske Maritime og Søfartsstyrelsen står bag arrangementet Danish Maritime Forum – Being at the sharp end, som kommer til at løbe af stablen på Flådestation Korsør den 4.-5. oktober. Her vil der blandt andet blive stillet skarpt på, hvilke udfordringer corona-krisen har efterladt, hvordan den nødvendige grønne omstilling og de tilhørende regulatoriske udfordringer samt Danmarks rolle i international maritim sikkerhedspolitik og trusselsbilledet bedst håndteres.

”Skibsfartens betydning for de globale forsyningskæder har været særlig tydelig under pandemien. Samtidig er skibsfartens grønne omstilling for alvor kravlet op på den politiske dagsorden internationalt, senest på COP26, hvor Danmark sammen med USA og 17 andre lande satte klimaneutral skibsfart øverst på dagsordenen. Samtidig buldrer udviklingen inden for autonom skibsfart og anden teknologisk udvikling derudaf, og vi har en pligt til at sørge for, at hverken den grønne omstilling eller den teknologiske udvikling sænkes af fortidens regulering. Det og meget mere skal vi drøfte på Danish Maritime Days 2022,” lyder det fra direktør i Søfartsstyrelsen, Andreas Nordseth.

DMD 2022 samler maritime aktører fra alle dele af branchen i ind- og udland, som deler vigtige indsigter, skaber nye relationer og styrker samarbejdet på tværs af branchen. På samme måde som tidligere kan alle byde ind på at afholde arrangementer under DMD 2022 – og vi håber, at dagene vil summe af maritim aktivitet over hele landet i perioden.

”Jeg håber meget, at også vores mange internationale samarbejdspartnere får mulighed for at være med igen i år, så vi sammen kan drøfte den maritime verdens muligheder, udfordringer og behov. Krisen har sat os i en speciel situation, som vi nu skal videre fra, og hvor vi samtidig har brug for at finde stærke fælles, internationale løsninger i relation til grøn omstilling, energiudfordringen og andre store emner. DMD har tradition for at favne både de brede som de mere snævre arrangementer, og jeg ser frem til at tilbringe nogle gode, inspirerende dage i selskab med både vores medlemsvirksomheder og de øvrige grene af branchen,” siger administrerende direktør hos Danske Maritime, Jenny Braat, som bakkes op af administrerende direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen.

“Der ligger adskillige skarpe sving foran rederier, som skal klares i de kommende år. Den grønne omstilling er en kæmpestor udfordring, men sikkerheden for vores søfolk i en verden hvor spændinger af forskellige grunde stiger er også top of mind. Derfor glæder jeg mig til at samle branchefolk og eksperter fra ind- og udland for både at inspirere hinanden med ny viden, men også diskutere hvordan vi får skabt fælles løsninger og international opbakning til de udfordringer som vi skal løse i de kommende år. Med den uforudsigelige verden, vi lever i, er det mere end passende at holde mødet på Flådestationen i Korsør,” siger hun.

DMD holdes hvert andet år. For to år siden blev arrangementet afholdt i mindre skala og digitalt på grund af pandemien, men i år glæder organisationerne og styrelsen sig til igen at kunne invitere hele branchen til at være med og til at byde velkommen til både formelle og uformelle arrangementer i fysisk udgave. Det hele skydes i gang ved en velkomstreception for hele branchen, som kommer til at foregå i Korsør.

Powered by Labrador CMS