Stærk fornøjelse over endnu et Power-to-X-anlæg til en dansk havn

Direktør i Vordingborg Havn, Jan-Japp Cramer, er glad for havnens mulighed for at blive centrum for verdens første fremstillingsanlæg af sin art af grønt flybrændstof. Foto: Vordingborg Havn
Direktør i Vordingborg Havn, Jan-Japp Cramer, er glad for havnens mulighed for at blive centrum for verdens første fremstillingsanlæg af sin art af grønt flybrændstof.

Det vækker stor jubel, at Vordingborg Havn forhandler med virksomheden Arcadia eFuels om at lægge arealer til verdens største P-t-X-anlæg for grønt brændstof til fly.

Publisert

Vordingborg Havn kommer til at lægge areal til verdens største anlæg for produktion af CO2-neutralt brændstof til fly. De her dage er havnen ved at lægge sidste hånd på lejeaftale med virksomheden Arcadia eFuels om det område på havnen, hvor virksomhedens skal igangsætte et Power-to-X-anlæg for fremstilling af grønt flybrændstof, det første og største af sin art i verden.

Dermed skaber Vordingborg Havn og Arcadia eFuels grundlag for at opfylde statsminister Mette Frederiksens ambitioner om indenrigsflyruter, der skal flyve på grønne brændsler.

Anlægget skal bruge grøn strøm, CO2 og vand i Power-to-X-processen med fremstillingen af det klimavenlige flybrændstof, og vand er der jo rigeligt af på havnen.

“Vordingborg Havn er meget stolt og glad for at kunne byde Arcadia eFuels velkommen. I løbet af de seneste år har vi arbejdet hårdt for at skabe de perfekte faciliteter og betingelser for nye innovative virksomheder. Vores havnestrategien har et stærkt fokus på grøn omstilling, og Arcadia eFuels passer perfekt ind i denne strategi. Med endnu en grøn forretning på Vordingborg Havn, der skal skabe arbejdspladser og en stærk økonomi, bliver Vordingborg Kommune endnu mere synlig og styrker sine fremtidige muligheder for at huse miljøgrønne virksomheder,” lyder det fra havnedirektør i Vordingborg Havn, Jan-Japp Cramer.

“I Danske Havne er vi stærkt fornøjede over, at en havn igen-igen er omdrejningspunkt for syvmileskridt i den grønne omstilling. Bare i de få uger siden nytår har havnene stået i kø med store, grønne nyheder. Således har både havnene i Esbjerg, Hanstholm, Aabenraa, Rønne og nu Vordingborg meldt ud om store, banebrydende projekter – f.eks. forventer Hanstholm at blive Europas første CO2-neutrale fiskerihavn. Det understreger vore havnes dedikation og vigtighed i klimakampen,” lyder det i en meddelelse fra interesseorganisationen Danske Havne.

Powered by Labrador CMS