Grønlands regering indfører kvartalskvoter på hellefisk

Hellefisk. Foto: Naalakkersuisut
Hellefisk.

Grønlands regering har har besluttet at indføre kvartalskvoter på hellefisk i det kystnære jollefiskeri efter hellefisk i Upernavik, Uummannaq og Diskobugten.

Publisert

Den grønlandske regering besluttede i december måned at afskaffe månedskvoterne, da de i praksis ikke har fungeret i flere år. Her har man flyttet kvoter rundt, så man ikke skulle lukke fiskeriet når månedskvoten var opbrugt, og det har krævet store administrative ressourcer og betydet at kvoten alligevel var opbrugt før året var gået, hvilket igen førte til kvoteforhøjelser.

Beslutningen har dog givet stor bekymring i det grønlandske fiskerierhverv, og derfor har ministeren for fiskeri og fangst været i dialog med Fiskerirådet, og på denne baggrund har regeringen besluttet af indføre kvartalskvoter der allerede er trådt i kraft. Dette vil sikre en fordeling af kvote over hele året, men med større fleksibilitet for fiskerne, fabrikkerne samt for forvaltningen.

“Jeg har ønsket at imødekomme fiskernes bekymringer, men også sikre en løsning som vil fungerer i praksis. Derfor er jeg glad for den dialog som jeg har haft med Fiskerirådet og jeg er sikker på at vi sammen har fundet en god løsning,” lyder det fra Grønlands minister for fiskeri og fangst, Aqqaluaq B. Egede.

Regeringen besluttede yderligere at fiskeriet lukkes når kvartalskvoten er opfisket og først åbnes igen når det nye kvartal starter.

Powered by Labrador CMS