Nyt rekordoverskud hos dansk værft

Foto: Fayard

Det danske værft Fayard i Munkebo fortsætter de seneste års fremgang og har netop præsenteret et nyt rekordoverskud før skat på 113 millioner kroner. I samme ombæring nåede omsætningen på værftet op på 863 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Både overskud og omsætning er i stigning i forhold til året før. I 2019/2020 lød overskuddet således på 110,7 millioner kroner før skat med en omsætning på 857,3 millioner kroner.

Resultatet betragtes som tilfredsstillende og bekræfter FAYARDs position som førende maritim servicevirksomhed i Nordeuropa med fokus på kvalitet, rettidighed og placering i omstillingen og implementeringen af de nyeste energieffektive løsninger til den maritime sektor”, hedder det i regnskabet.

Det fynske værft, der er drevet af familien Andersen, betragter resultatet som tilfredsstillende og “bekræfter Fayards position som førende maritim servicevirksomhed i Nordeuropa med fokus på kvalitet, rettidighed og placering i omstillingen og implementeringen af de nyeste energieffektive løsninger til den maritime sektor,” lyder det i regnskabet.

Stigningen på pundlinjen kommer ifølge administrerende direktør Thomas Andersen som følge af værftets satsning på blandt andet energi- og miljøforbedrende foranstaltninger.

“Som bidrag til processen mod CO2 neutral maritim transport frem mod 2050, har vi gennemført et betydeligt antal tiltag, der hver især har stor betydning for international skibsfarts energiforbrug og effektiviseringen heraf. Det bidrager til, at rederiernes skibe hele tiden er så energieffektive som muligt på vejen mod CO2 neutralitet, siger han i en meddelelse om regnskabet,” siger Thomas Andersen.

Fayard er 100 procent ejet af Fayard Holding ApS. Koncernen består ud over Fayard også blandt andet af et ejerskab på 48 procent af Elvstrøm Sails A/S. Koncernens samlede resultat er for regnskabsåret 2020/2021 på 276 millioner kroner før skat, mod 176,4 millioner kroner i sidste regnskabsår.

Powered by Labrador CMS