Skal danske havne lukke for russiske skibe? Her er ministerens svar

Arkivfoto: Kolding Havn

Russiske skibe anløber trods flere protester fortsat de danske havne. Indtil videre ønsker forsvarsministeren ikke at oplyse om et forbud mod russiske fartøjer kan være på vej.

Publisert Sist oppdatert

Storbritannien har allerede indført forbud mod at lade russiske fartøjer anløbe landets havne, og i dansk luftrum er russiske fly forment adgang, men anderledes ser det ud i Danmarks havne, hvor flere russiske fartøjer de sidste par dage har lagt til.

Det har givet anledning til flere kritiske røster – her i blandt på Kolding Havn, hvor det russiske fragtskib Omskiy 135 mandag lagde til kaj.

“Vi har ikke lyst til at servicere hverken de russiske besætningsmedlemmer eller det her fragtskib eller russiske skibe i det hele taget. Men vi har ikke tænkt os at boykotte det, da vi følger de regler, der er om den slags. Men vi er meget utilfredse med ikke at høre noget som helst fra højeste myndighed,” siger havnedirektør Anders Vangsbjerg Sørensen til TV Syd.

Han savner ligesom flere andre svar fra myndighederne på, hvordan de skal forholde sig i situationen, men indtil videre er der ikke offentliggjort noget om et muligt dansk boykot af de russiske skibe. Det fortalte forsvarsminister Morten Bødskov (S) tirsdag aften på et pressemøde.

“Der ses løbende på forskellige muligheder for indgreb og sanktioner, og de nærmere detaljer omkring det, er jeg på nuværende tidspunkt ikke i stand til at gå ind i,” lød det fra Morten Bødskov.

Powered by Labrador CMS