Mine sænker estisk fragtskib i Sortehavet – Besætningen overlever

Det estiske fragtskib Helt. Foto: Twitter
Det estiske fragtskib Helt.

Det estiske fragtskib Helt er sunket i Sortehavet omkring 23 sømil sydøst for den ukrainske havneby Odessa efter at have ramt en mine.

Publisert Sist oppdatert

Opdatering klokken 12.14: I en tidligere udgave af denne artikel fremgik det, at de ukrainske havnemyndigheder havde meldt ud, at fire besætningsmedlemmer havde mistet livet, mens to andre skulle have overlevet ved at søge ly i en redningsflåde. Men da redningsflåden blev fundet var alle seks besætningsmedlemmer heldigvis ombord, hvorfor der ikke er nogen omkomne ved ulykken.

Alle seks besætningsmedlemmer slap med livet i behold, efter det estiske fragtskib Helt, som sejler under Panamas flag, torsdag ramte en mine i Sortehavet og sank. Det oplyser de ukrainske havnemyndigheder.

Ulykken fandt sted cirka 23 sømil sydøst for den ukrainske havneby Odessa, og ifølge havnemyndighederne forårsagede minen et større hul i skibets skrog, der fik Helt til hurtigt at gå til bunds i Sortehavet.

Ulykken kommer samme dag, som NATO udsendte en advarsel om at skibe i nærheden af ukrainsk farvand skal være på vagt overfor miner under vandoverfladen.

Powered by Labrador CMS