Nordmænd bestiller nyt pelagisk fartøj hos Karstensens Skibsværft

Havfisk. Illustration: Karstensens Skibsværft
Havfisk. Illustration: Karstensens Skibsværft

Norske Havfisk A/S og Karstensens Skibsværft i Skagen har indgået kontrakt om design og bygning af et 75,10 meter langt pelagisk fartøj.

Publisert

Det norske fiskeselskab Havfisk A/S, der er datterselskab af Veibust Fiskeriselskap, har bestilt et nyt 75,10 meter langt pelagisk fartøj ved navn Havfisk, der skal designes og bygges på Karstensen skibsværft i Skagen.

I lighed med de øvrige pelagiske fartøjer som Karstensens Skibsværft har under bygning til redere i Norge, Sverige, Island, Skotland og Danmark, er også den nye Havfisk af eget design.

Det er ikke første gang, at Karstensens Skibsværft og Havfisk slår pjalterne sammen og udvikler et skib. Tidligere har de samarbejdet om tilblivelsen af fartøjet Havskjer, og netop design, indretning og arrangementer i den nye Havfisk er blevet til ud fra skabelonen, som rederiet og værftet sammen udviklede på den tidligere nybygning, som har vist sig at fungere vældig effektivt.

Sikkerhed og arbejdsforhold er specielt tilgodeset ved at ”Havfisk” i lighed med ”Havskjer” vil have hele lastedækket som vandtæt. Endvidere er tråldækket agter hævet en hel etage, med det formål at øge fribordet og dermed sikkerheden.

I tillæg til dette er der lagt stor fokus på skrogets udformning, og optimering i forhold til ”Havfisk”s driftsprofil, dette med tanke på lavest mulige brændstofforbrug. I tillæg udrustes fartøjet med varmegenvinding fra alle motorer, LED belysning overalt samt flere tiltag for at sikre lavet mulige energiforbrug.

Den nye Havfisk forventes leveret i Februar 2024, og Karstensens Skibsværft har med nye bestilling i alt 16 pelagiske fiskefartøjer i ordrebogen for levering i løbet af de kommende 3 år.

Powered by Labrador CMS