Maersk suspenderer fragt til og fra Belarus

Arkivfoto: Maersk

Den danske shippinggigant A.P. Møller Maersk udvider sine sanktioner mod Rusland, så de nu også omfatter nabolandet Belarus, der aktivt hjælper til med invasionen af Ukraine.

Publisert Sist oppdatert

Sanktionerne hagler allerede ned over Rusland, og nu begynder de så småt at ramme nabolandet Belarus, der aktivt har hjulpet og støttet russerne i deres invasion af Ukraine.

Således har danske A.P. Møller Maersk i en kundemeddelelse fredag meldt ud, at rederiet stopper for alle bookinger til landet. Suspenderingen inkluderer dog ikke transport af fødevarer, medicin og nødhjælp. Samtidig bliver allerede indgåede aftaler fortsat overholdt.

“Efter nøje overvejelse ser vi nu et klart behov for at etablere nye og revidere eksisterende processer for at acceptere og håndtere bookinger til Belarus. Kun bookinger af fødevarer, medicin og humanitære forsyninger vil blive accepteret. Denne undtagelse skal understrege, at Maersk fokuserer på social ansvarlighed og gør en indsats for at understøtte samfundet på trods af komplikationerne og usikkerheden i den nuværende forsyningskæde,” lyder det fra Maersk.

Powered by Labrador CMS