Maritim leverandør leverer et stærkt årsresultat

Arkivfoto: Nicholas Doherty / Unsplash
Arkivfoto: Nicholas Doherty / Unsplash

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Fiskeristyrelsen
Fiskerikontrollen konfiskerer over 400 ulovligt fangede torsk
Blaa-blink_foto-Rigspolitiet-768x512-1
Vestjysk fisker meldt savnet - Redningshold opgiver at finde ham
Skagen Fiskerestaurant i Aalborg
Lukker og slukker - Kendt fiskerestaurant drejer nøjlen om
Billede 1-4
Oliefilter er et grønt skridt på vejen
Foto: Toldstyrelsen
14 kilo narkotika fundet på stor dansk fiskerihavn

Hempel, der er en af verdens førende leverandører inden for malingsløsninger, øger sin omsætning for 2021 til 1,8 milliarder euro via en kombination af organisk vækst og to store strategiske opkøb.

Verdens førende leverandør inden for malingsløsninger, Hempel A/S, fortsatte sin vækstkurve i 2021 og afsluttede året med en organisk vækst på 5,9 procent efter ti kvartaler i træk med organisk vækst. Den samlede vækst udgjorde 15,1 procent på trods af udfordringer med forsyningskæderne i hele malingsindustrien.

Den organiske vækst på 5,9 procent var den højeste i mere end ti år og blev drevet af gode resultater inden for marine- og infrastruktur kundesegmenterne. Væksten var større end forventet set i lyset af en hidtil uset stigning i råvarepriser og mangel på råvarer. EBITDA udgjorde 203 millioner euro, hvilket resulterede i en stabil EBITDA-margen på 11,4 procent i overensstemmelse med forventningerne.

“Vores resultater i 2021 var meget tilfredsstillende og viser, at de resolutte tiltag, som blev iværksat for at fokusere vores ambitioner og levere på vores strategi, betaler sig. Vores ambition er at fordoble vores forretning inden 2025 og at øge vores positive indvirkning, hvad angår bæredygtighed – og vi er på rette vej,” lyder det fra administrerende direktør i Hempel, Lars Petersson.

Virksomheden konstaterede også en øget efterspørgsel efter sine bæredygtige produkter, såsom sine avancerede bundmalinger. De sikrer brændstofbesparelser og dermed CO2-besparelser ved at forbedre et skibs hydrodynamik.

I 2021 sikrede Hempels bundmalinger, at kunderne inden for det maritime område kunne reducere deres CO2-emissioner med 4,5 millioner ton, hvor tallet i 2020 lå på 3,6 millioner ton. Hempel sigter mod at forøge dette tal til 5,5 millioner ton i 2022.

“Som virksomhed har vi et ansvar for at handle og gøre en forskel. I 2021 tog vi et stort skridt fremad med arbejdet med vores forretningsaktiviteter, kommercielle organisation, produktudvikling og bæredygtighed, hvilket udgør grundlaget for fordobling af vores forretning senest i 2025. I løbet af de næste år vil vi accelerere vores miljømæssige og sociale resultater radikalt, samtidig med at vi også udvider vores forretningsaktiviteter, så vi kan fortsætte med at skabe en bedre fremtid med mere bæredygtige løsninger og finansiere det filantropiske arbejde, som vores ejer, Hempel Foundation, udfører,” siger Lars Petersson.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Foto: Toldstyrelsen
14 kilo narkotika fundet på stor dansk fiskerihavn
default
Trods stor håndtering af fisk - Millionunderskud på Hanstholm Havn
Foto Fiskeristyrelsen
Fiskerikontrollen konfiskerer over 400 ulovligt fangede torsk
Skagen Fiskerestaurant i Aalborg
Lukker og slukker - Kendt fiskerestaurant drejer nøjlen om
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder

Relaterede artikler