Fiskere slipper for mistanke – Tankskib sortlagde formentlig Bornholm

Skibet Silja hjælper til med reparationen af søkablet. Foto: JD Contractors
Skibet Silja hjælper til med reparationen af søkablet.

Det var formentligt et tankskib fra rederiet Uni-Tankers, der gjorde skade på et søkabel og forårsagede strømsvigt på Bornholm, og ikke fiskeredskaber som også var under mistanke.

Publisert

Det var formentligt ikke fiskeredskaber, der forårsagede skader på Energinets søkabel mellem Sverige og Bornholm i forrige weekend. Sådan lyder det nu fra TV2 Bornholm, der har analyseret rådata fra AIS-systemen fra dden 26. februar, hvor strømmen på hele solskinsøen forsvandt klokken 6.17 om morgenen.

I stedet ser det ud til, at det var tankskibet Samus Swan fra det danske rederi Uni-Tankers, der fik Bornholm til at gå i sort.

“Vi kan bekræfte, at fartøjet passerede øen omkring tidspunktet for strømafbrydelsen. Da man ikke var bekendt med den potentielle involvering, fortsatte fartøjet sin sejlads. Da de ankom til Rotterdam, besøgte de hollandske myndigheder skibet, og afhørte besætningen for at se, om der er nogen potentiel involvering. Vi samarbejder, og det er dér vi er i øjeblikket,” siger pressetalsmand hos Uni-Tankers, Cor Radings, til TV-kanalen.

Energinet er fortsat i gang med at udbedre skaderne på søkablet, men de har tidligere udtalt til TV2 Bornholm, at sagen kan ende med et kæmpe erstatningskrav til det skib og rederi, der er skyld i skaderne.

Powered by Labrador CMS