Brændstofpriser steget med 70 procent – Fiskere overvejer at blive i havn

Arkivfoto
Arkivfoto

Markante prisstigninger på brændstof får erhvervsfiskerne på Hirtshals Havn til at overveje at droppe turene på havet. Det kan næsten ikke betale sig.

Publisert Sist oppdatert

Konsekvenserne af Ruslands invasion af Ukraine spreder sig som ringe i vandet, og senest er det de danske erhvervsfiskere, der er blevet hårdt ramt. Med massive prisstigninger på olie er også priserne for brændstof til de danske trawlere blevet sat under pres.

På havnen i Hirtshals er presset nu blevet så stort, at formanden for fiskeriforeningen, Niels Kristian Nielsen, overfor TV2 Nord melder om stor frustation over prisstigninger på hele 70 procent.

“Vi er meget presset på grund den høje pris på brændstof. Vi har fartøjer med store maskiner, der bruger over 100 liter diesel i timen. Nogle bruger 3000 liter i døgnet, så det kan være meget svært at få tingene til at hænge sammen, når udgifterne stiger så meget,” siger Niels Kristian Nielsen til TV2 Nord.

Han fortæller dog, at der endnu ikke er nogle fiskere, der har droppet turen på havet, men at priserne ikke skal stige meget yderligere, for at de indtjeningen på fiskene ikke kan følge med udgifterne.

Powered by Labrador CMS