Fynsk havn tog modvilligt imod russisk fragtskib

Arkivfoto: Assens Havn

Et russisk fragtskib anløb onsdag Assens Havn på Fyn for at læsse træpiller til stor frustration for både borgmester og havnearbejdere.

Publisert

Det var med al andet end deres gode vilje, at havnearbejderne på Assens Havn onsdag tog imod det russiske fragtskib Baltiyskiy Bereg, der anløb havnen med en sending træpiller til det danske marked. Det skriver TV2 Fyn.

“Jeg har det dårligt med, at der ligger et russisk skib i Assens Havn. Jeg har ikke behov for, at vores kommune eller lokalområde associeres med en krigsforbryder som Putin,” siger borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V), til TV-kanalen.

Borgmesteren forsøgte faktisk at kontakte Transportministeriet for at se, om der var nogen vej ud af at skulle hjælpe det russiske fartøj, men herfra lød det, at havnen har modtagepligt, og derfor risikerede Assens Havn en millionregning, hvis de nægtede at servicere Baltiyskiy Bereg.

Borgmester vil som et plaster på såret nu foreslå byrådet i Assens, at pengene, som havnen har tjent på det russiske skib, doneres til velgørende formål til fordel for Ukraine

Fragtskib Baltiyskiy Bereg sejlede allerede onsdag eftermiddag videre fra Assens Havn.

Powered by Labrador CMS