Dansk fiskerikoncern ramt af russiske nedlukninger

Foto: A Espersen

Krigen i Ukraine kan mærkes på den danske fiskerikoncern A. Espersen A/S, efter fastfoodkæden McDonald’s har valgt at lukke sine restauranter i Rusland.

Publisert Sist oppdatert

Den amerikanske fastfoodkæde McDonald’s har i denne uge valgt at lukke alle sine restauranter i Rusland midlertidigt som følge af krigen i Ukraine, og de massive nedlukninger trækker nu tråde til Danmark og Bornholm.

Den danske fiskerikoncern, der har sit hovedsæde på klippeøen, har nemlig en fabrik i den russiske by Novgorod, der leverer fisk til McDonald’s i Rusland.

“Vi er i Rusland, fordi McDonald’s er vores store internationale kunde. McDonald’s er i Rusland, og derfor er vi også i Rusland,” siger administrerende direktør hos A. Espersens, Klaus B. Nielsen, til Bornholms Tidende.

Til avisen fortæller direktøren, at de sidste år omsatte for 160 millioner kroner i Rusland, men at dette kun udgør fem procent af koncernens samlede omsætning.

Hvad nedlukningen præcist får af konsekvenser for A. Espersens er endnu uvist, men vil ifølge Klaus B. Nielsen “helt sikkert” kunne mærkes på fabrikken i Novgorod, der har 100 ansatte.

Powered by Labrador CMS