Formanden for Danske Havne: “Luk for de russiske skibe”

Arkivfoto: Odense Havn

Ruslands invasion af Ukraine bør sætte de internationale søfartsregler midlertidigt ud af spil. Det mener direktør for Odense Havn og formand for Danske Havne, Carsten Aa.

Publisert Sist oppdatert

Mens luftrummet over Danmark for længst er blevet lukket for russiske fartøjer, så forholder det sig fortsat helt anderledes med havnene.

Eksempelvis har både Frederikshavn og Assens således haft besøg af russiske skibe, som de ikke har kunnet afvise på grund af modtagepligten, og ved at nægte service risikerer de en millionregning.

Men sådan bør det ikke være, så længe Rusland forsøger at invadere Ukraine. Det mener direktør for Odense Havn og formand for Danske Havne, Carsten Aa, der gerne ser de internationale søfartsregler sat midlertidigt ud af spil, mens krigen står på.

“Situationen er katastrofal for ukrainerne, og hvis det her er en lille brik, der kan være med til at skubbe til læsset, så skal vi gøre det,” siger han til DR.

Formanden understreger, at det bedste vil være en fælles EU-beslutning, da et dansk boycut af de russiske skibe ikke vil hjælpe nok.

Powered by Labrador CMS