Se billederne: 30.000 soldater klar til årets største NATO-øvelse

Fregatten Peter Willemoes på vej til Trondheim i Norge for at deltage i øvelsen Cold Response 22. Foto: Willemoes / Forsvaret
Fregatten Peter Willemoes på vej til Trondheim i Norge for at deltage i øvelsen Cold Response 22.

27 lande er i disse dage ved at ankomme til Norge for at deltage i årets største NATO-øvelse Cold Response 22, som begynder i næste uge.

Publisert

Lige nu er tusindvis af soldater ved at gøre klar til starten på Cold Response 22. Øvelsen foregår i det nordlige, nordøstlige og centrale Norge, og de 30.000 deltagende soldater og støttepersonel fordeler sig på 14.000 landstyrker, 8.000 maritime styrker og 8.000 luftstyrker. Dertil kommer 220 fly og helikoptere og 50 flådefartøjer. Øvelsen gennemføres mellem 10. marts og 10. april.

Danmark deltager i den maritime del af Cold Response 22 med inspektionsskibet Vædderen og fregatten Peter Willemoes.

Øvelsen gennemføres normalt hvert andet år, men i 2020 blev den aflyst på grund af den verdensomspændende coronapandemi. Formålet med Cold Response-øvelserne er at træne en hurtig militær forstærkning af Norge under udfordrende klimatiske forhold og i et såkaldt NATO Artikel 5-scenarie. Det vil sige et scenarie, hvor Norge bliver angrebet og skal forstærkes militært af alliancepartnere og partnerlande.

Deltagerlandenes deployering til Norge gennemføres som en selvstændig øvelse under navnet Brilliant Jump 22 – herunder deployeringen af NATO Response Force.

Cold Response 22 fokuserer især på samarbejde og samvirke på land, til vands og i luften. Foruden NATO-medlemslande deltager også styrker fra både Sverige og Finland. Øvelsen involverer også store dele af det norske totalforsvar. Det vil sige beredskab og civilsamfund.

30.000 soldater fra 27 lande er på vej til Norge for at deltage i NATO-øvelsen Cold Response 22, som begynder i næste uge. Danmark deltager med inspektionsskibet Vædderen og fregatten Peter Willemoes. Læs mere: https://t.co/lXTDqD5puB #dkforsvar #værdatkæmpefor #WeAreNATO pic.twitter.com/z8ZWOEnyQp

Modtagelse af et amerikansk køretøj til i Bodø i forbindelse med Cold Response 2022.
Soldater fra U.S. Marine Corps forbereder sig på at køre i kolonne i Norge før Cold Response 22.
Fregatten Peter Willemoes på vej til Trondheim i Norge for at deltage i øvelsen Cold Response 22.
Powered by Labrador CMS