Fiskeristyrelsen tager mere end 3 kilometer ulovlige garn i bevaring

Foto Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsens kontrolskib Havternen har efter en anmeldelse om ulovligt fritidsfiskeri kontrolleret indsejlingen til Odense Fjord samt Dalby Bugt.

Publisert

Da Havternen nåede frem til de anmeldte lokaliteter, blev der fundet en stor mængde garn. Ved nærmere øjesyn viste det sig, at vagerne var mærket med gamle erhvervsfartøjsnumre fra et fiskefartøj, der ikke længere er i drift.

Ifølge reglerne skal fiskeredskaber være mærket korrekt med både ID og nummer. Kontrollørerne bjærgede derfor straks de ulovlige redskaber.

“Da vi nåede frem til indsejlingen til Odense Fjord kunne vi straks konstatere, at der ganske rigtigt var sat en stor mængde garn, som det fremgik af anmeldelsen. Ved den rutinemæssige kontrol af mærkningen på vagerne viste det sig, at fartøjsnumrene var ugyldige, da de tilhørte fartøj, der ikke længere er aktivt,” lyder det fra skibsfører Jesper Herning Karlsen.

“Ifølge reglerne skal alle redskaber være mærket korrekt med gyldige numre, så vi bjærgede derfor 5 sæt redskaber med i alt 36 garn på ca. 100 meter stykket. Er garnene sat af en fritidsfisker, er reglerne for, hvor mange garn man må fiske med, ligeledes overtrådt. Ifølge reglerne må en fritidsfisker nemlig kun fiske med 3 garn ad gangen med en samlet længde på 135 meter,” siger han.

De ulovlige garn er nu taget i bevaring af Fiskeristyrelsen, og hvis de lykkes for styrelsen at finde frem til ejeren, kan han forvente en klækkelig bøde.

Powered by Labrador CMS