Substantiel bevilling fra A.P. Møller Fonden til Røde Kors i Ukraine

Foto Røde Kors

Røde Kors har af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal modtaget en substantiel bevilling til indsatser, som udføres af Dansk Røde Kors, Ukrainsk Røde Kors samt ICRC målrettet krigens ofre i Ukraine

Publisert

”Donationen er afgørende for det store og livsnødvendige arbejde, vi lige nu og i den kommende tid udfører inde i Ukraine, hvor hundredtusindvis af civile er på flugt fra krigen. Vi er derfor meget taknemmelige over bevillingen, som sikrer livsvigtig humanitær hjælp til civilbefolkningen,” siger generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl.

Røde Kors er lige nu til stede i Ukraine med medarbejdere udsendt af Dansk Røde Kors, som arbejder tæt sammen med 4.000 frivillige i Ukrainsk Røde Kors og flere hundrede udsendte af den internationale Røde Kors komite (ICRC). Nødhjælpsindsatserne bliver fordelt alt efter, hvordan man bedst når de grupper, som Røde Kors vurderer, har mest behov for hjælp.

Situationen i Ukraine er meget flydende, og behovene ændrer sig dag for dag. Røde Kors tilpasser løbende indsatsen efter behovene, som blandt andet har været at hjælpe ældre og sårbare i beskyttelsesrum, uddele tæpper og soveposer, hygiejnepakker, mad og vand, træne mennesker under jorden i førstehjælp samt yde psykosocial bistand til især børn.

Røde Kors arbejder også for at skabe beskyttelse til, at de, der opholder sig i krigsramte områder, kan få en sikker vej ud. Der leveres desuden krigskirurgisk udstyr til udvalgte hospitaler. I det østlige Ukraine planlægger man egentlig fødevaredistribution, når sikkerhedssituationen tillader det.

”Vi er vidner til en eskalerende humanitær katastrofe i Ukraine med titusindvis af familier på flugt. Og dem, der ikke er på flugt, sidder i kældre, beskyttelsesrum og metrostationer, hvor mad, vand, medicin og andre livsfornødenheder bliver færre og færre, som dagene går. Røde Kors gør alt, hvad vi kan for at hjælpe. Situationen er anspændt og farlig, og behovet for hjælp stiger time for time,” siger Anders Ladekarl.

Powered by Labrador CMS