Kaos i Storbritannien: Rederi fyrer 800 ansatte i Zoom-opkald

Foto: P&O Ferries

Det har vakt stor vrede blandt politikere og ikke mindst ansatte, at det britiske rederi P&O Ferries torsdag fyrede 800 ansatte uden varsel i et opkald over platformen Zoom.

Publisert Sist oppdatert

Det maritime Storbritannien står på den anden ende efter rederiet P&O Ferries, der opererer på de britiske øer, torsdag uden varsel fyrede 800 ansatte med øjeblikkelig virkning.

Rederiet, som er ejet af terminaloperatøren DP World med base i De Forenede Arabiske Emirater, beordrede torsdag hele sin flåde af færger i havn med besked om at losse biler og passagerer og herefter modtog besætningsmedlemmerne et fællesopkald via platformen Zoom, hvor de altså blev fyret.

Begrundelsen fra P&O Ferries findes i flere års dårlig økonomi, og nu ser det altså ud til, at rederiet har planer om at ansætte billigere udenlandsk arbejdskraft i stedet for dyrere britiske ansatte.

Både politikere, fagforeninger og de nu tidligere ansatte har reageret kraftigt på måden, som P&O Ferries har fyret sine ansatte på, og i løbet af fredagen er der af fagforeningerne planlagt demonstrationer i Dover, Liverpool og Hull.

Færgerne fra P&O Ferries er fredag ude af drift på grund af den verserende konflikt, men på ruten over Den Engelske Kanal mellem Calais og Dover har DFDS meldt ud, at de er klar til at hjælpe passagerer, der måtte være påvirkede af situationen.

Powered by Labrador CMS