25 år gammel Læsøfærge skal være udskiftet senest i 2026

Margrete Læsø står overfor en udskiftning. Arkivfoto: Læsøfærgen
Margrete Læsø står overfor en udskiftning.

Senest i 2026 skal den 25 år gamle færge Margrete Læsø være udskiftet med en ny og tidssvarende model, som kan fragte beboere og turister frem og tilbage til øen.

Publisert

I godt halvandet døgn var Læsø helt uden færgeforbindelse til fastlandet, da begge Læsøfærgens fartøjer Ane og Margrete i midten af marts løb ind i motorproblemer og værftsbesøg på samme tid.

Situationen har efterfølgende givet stof til eftertanke på den lille ø ud for Nordjylland, hvor en driftsikker færge er vigtig for det lille samfund. Derfor skal der senest i 2026 være en erstatning klar for den 25 år gamle færge Margrete. Det har færgeudvalget i Læsø Kommune besluttet.

“Vi er godt i gang, og nu har vi sat en bagkant for, hvornår en ny færge senest skal være i gang. Så vi er enige om, at vi skal have den nye kapacitet,” siger borgmester Tobias Birch Johansen (V) til TV2 Nord.

En ny færge kommer dog med en række krav fra øens beboere og erhvervsliv, som gerne ser, at den skal kunne sejle mindst fire gange dagligt hele året rundt og samtidig levere den kapacitet, der er behov for, så ikke erhvervet på øen bliver begrænset af færgeoverfarten.

Samtidig gøres der også overvejelser om at lave en rute fra øen til Sverige, hvorfor en ny færge vil skulle kunne sejle internationalt, siger borgmesteren til TV2 Nord.

Powered by Labrador CMS