Se billederne: Aktivister forsøger at blokere olietanker i Østersøen

Fra protestaktionen lørdag. Foto: Twitter / Greenpeace
Fra protestaktionen lørdag.

Aktivister fra organisationen Greenpeace har lørdag forsøgt at blokere en russisk tanker i Østersøen sydøst for Langeland, da skibet forsøgte at passere gennem dansk farvand.

Publisert Sist oppdatert

Som et forsøg på at forhindre russiske skibe i at sende olie til vestlige lande har 15 aktivister fra Greenpeace lørdag ved hjælp af kajakker, gummibåde og svømmere forsøgt at blokere for en russisk tanker, da den var på vej gennem dansk farvand.

Aktionen fandt sted lørdag morgen i Østersøen sydøst for Langeland, og er anden dag i træk, at organisationen har givet deres mening til kende overfor et forbipasserende russisk skib.

Protesterne er sket for at vise solidaritet med Ukraine og for at skabe opmærksomhed om, at de russiske oliepenge hjælper med at skaffe kapital til den hårdt trængte russiske økonomi, ligesom landet bruger masser af penge til at financiere krigen i nabolandet Ukraine.

Det var i øvrigt anden dag i træk, at Greenpeace har protesteret mod de russiske olietankere, der passerer gennem dansk farvand. Også fredag forsøgte de at få en tanker i samme område af Østersøen til at vende om, men begge de russiske fartøjer trodsede Greenpeace og fortsatte videre.

PROTEST. Greenpeace-aktivister har netop protesteret ved Langeland foran denne gigantiske olietanker på vej til Skagen med 100.000 tons russisk råolie – til en værdi af 448 mio. kr. DK må stoppe hjælp til transport af russisk olie, der holder krigen igang. #dkgreen #dkpol pic.twitter.com/BgQNw2FzFh

Fra protestaktionen lørdag.
Fra protestaktionen fredag.
Powered by Labrador CMS