Maerskfond støtter opførelsen af ny multiarena på Færøerne

Illustration: Føroya Arena
Illustration: Føroya Arena

A.P. Møller Fonden har bevilget op til 25 millioner kroner i støtte til en ny multiarena på Færøerne. Multiarenaen, som har fået navnet Føroya Arena, skal være et sportsligt og kulturelt samlingspunkt for hele den færøske befolkning.

Publisert

Føroya Arena bliver et markant løft for færøsk idræt. Multiarenaen skal være et internationalt godkendt nationalstadion for indendørs sport – blandt andet håndbold, volleyball, gymnastik, basketball, kampsport, bordtennis, badminton, dans, bueskydning og billard. Der vil både blive afholdt landskampe og internationale turneringer i arenaen.

Multiarenaen skal også danne ramme om koncerter, konferencer, messer, kulturbegivenheder og andre store arrangementer. Endelig kommer den store arena til at indgå i Færøernes nødberedskab, ligesom den også skal huse et folkesundhedscenter med fokus på at forebygge livsstilsygdomme på Færøerne.

Føroya Arena bliver en multihal for færinger i alle aldre – fra børnehavealder til pensionister, og samtidig en hal til såvel elitesportsudøvere som færinger med interesse i sport og kultur.

Hovedparten af projektet er finansieret af først og fremmest Tórshavn Kommune, men også Lagtinget og Staten bidrager med store beløb. Partnerne bag arenaen arbejder med at tilvejebringe den sidste udestående finansiering.

Powered by Labrador CMS