Den A.P. Møllerske Støttefond donerer millioner til specialskole

Ud af boksen. Illustration: Aarhus Kommune
Ud af boksen. Illustration: Aarhus Kommune

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Tengyart Unsplash
Se videoen: Hvidhval død efter spektakulær redningsaktion
Tidligere DF-formand scorer kassen som havnechef i Aalborg
Tidligere DF-formand scorer kassen som havnechef i Aalborg
Foto- Wavy Wonders
Danskere vil lave international forretning på tangchips
Se billederne: Norwegian Cruise Line fejrer endnu en Prima Class-søsætning
Se billederne: Norwegian Cruise Line fejrer endnu en Prima Class-søsætning
Politi finder 700 kilo kokain på Maersk-containerskib
Politi finder 700 kilo kokain på Maersk-containerskib

Elever med særlige behov har brug for plads og rum til at færdes og fungere. Det gælder også eleverne på specialskolen Stensagerskolen. Med en bevilling på knap 5,5 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond, kan skolen nu realisere indretningskonceptet ’Ud-af-boksen’.

Til sommer flytter Stensagerskolen til et nyt specialpædagogisk miljø for børn i specialskole og dagtilbud i det vestlige Aarhus efter en omfattende modernisering og udvidelse af en tidligere almen folkeskole. For at skabe gode fysiske rammer for elevernes trivsel og læring, ønsker Stensagerskolen at indrette skolen efter et nyudviklet koncept kaldet ’Ud-af-boksen’. Konceptet skal sikre, at de fysiske rammer understøtter det pædagogiske arbejde med eleverne. Det kan nu finansieres af en millionbevilling fra Den A.P. Møllerske Støttefond.

”Alle elever i Aarhus Kommune skal have en god skolehverdag. Derfor er jeg rigtig glad for, at Den A.P. Møllerske Støttefond har besluttet at støtte vores arbejde for at skabe gode vilkår for elever med særlige udfordringer. Donationen hjælper til, at vi kan give eleverne på Stensagerskolen de fysiske omgivelser, de har behov for,” siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune.

Med konceptet ’Ud-af-boksen indrettes Stensagerskolen med små afskærmede rum. Det giver eleverne mulighed for at trække sig fra de andre elever, så de ikke bliver overstimulerede og stressede. På den måde, kan de deltage i undervisningen på egne præmisser. Noget som også kommer medarbejderne på skolen til gode, da de fysiske rammer understøtter det pædagogiske arbejde med eleverne.

”Jeg er utrolig glad for, at vi nu får mulighed for at give eleverne de fysiske rammer, som vi ved spiller så stor en rolle for deres trivsel og mulighed for læring. At eleverne har mindre rum, de kan trække sig tilbage til, men stadig være en del af fællesskabet, er afgørende for, at vi kan tilbyde dem en god og meningsfuld undervisning,” siger skoleleder på Stensagerskolen, Susanne Vestergaard Hjermitslev.

Hun forventer at indretningen efter konceptet ’Ud-af-boksen’ vil nedbringe elevernes stressniveau og antallet af konflikter i hverdagen.

Den A.P. Møllerske Støttefond har i alt bevilget 5.470.000 kroner til indretningen af Stensagerskolen efter konceptet ’Ud-af-boksen’. Konceptet er udviklet af Stensagerskolen i samarbejde med arkitekter fra tegnestuen RUM.

En reaktion

  1. Dt er naurligvis en glæde at eleverne får ordentlige forold at blive undervist i. Det er ligeledes en glæde at den A.P.Møllerske fond har gjort det muligt, ved at donere 5,5 millioner kroner, men det er klart utilfredsstillende at vi har , og har haft regeringer, der ikke har set sig i stand til at tilbyde midler til vores skolevæsen, men ser sig nødsaget til at bede om penge hos en privat donor, i stedet for at søge midlerne beviliget over skatterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Revlehaj
Dramatisk video: Sensationel hajfødsel i Kattegatcentret
Foto Tengyart Unsplash
Se videoen: Hvidhval død efter spektakulær redningsaktion
Foto Blue Water Shipping
Kom med til kæmpe jubilæumsfest, når Blue Water fylder 50
Stort olieudslip truer – FN arbejder på redningsoperation med dansk støtte
Stort olieudslip truer – FN arbejder på redningsoperation med dansk støtte
Foto ROMU
Levende kulturarv: Efter to års pause samles fjordens træskibe igen

Relaterede artikler